© Dini Haberler 2020

İlçe Müftüsü İlkleri Gerçekleştirmeye Devam Ediyor.

İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU’nun gayretleriyle Keskin İlçesinde “İrşat Evi” açıldı.

İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU’nun gayretleriyle Keskin İlçesinde “İrşat Evi” açıldı.

İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU’nun gayretleriyle Keskin İlçesinde “İrşat Evi” açıldı. Keskinin ileri gelen esnaflarını ve Keskinli işadamlarını bir araya getirerek gerçekleştirdiği istişare toplantıları neticesinde “İrşat Evi’ni açan MUTLU, İrşat evinin gencinden-yaşlısına, esnafından-çiftçisine, amirinden-memuruna kısaca halkın her kesimine hitap edeceğini ve bu sayede Dini anlamdaki eksikliklerin ve yanlışlıkların çözümü noktasında büyük bir rol oynayacağını söyleyerek,  bu evin Keskin halkına ve Keskinin geleceği olan gençlerine hayırlaravesile olmasını diledi. Açılışa ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Atama I. Daire Başkanı Recep SÖNMEZ, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin ÇELEBİ’de katıldı. SÖNMEZ, yaptığı konuşmada; İslam da ilk İrşat evi olan ve sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in katıldığı Erkam b. Erkam’ın evi olan ve İslam da Darü’l-Erkam olarak bilinen evden ve bu evin işlevlerinden bahsederken, ÇELEBİ ise yaptığı sohbette Fatiha suresinin tefsirini yaparak irşat evinin ilk sohbetlerini gerçekleştirdiler.

Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 128 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER