İlker Başbuğ\'dan ezber bozan İmam Hatip çıkışı
GÜNCELAlmanya\'nın Köln kentinde konferansa katılan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, ezber bozan açıklamalar yaptı.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
DiniHaberler.com.tr: Almanya'nın Köln kentinde, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyon'un (Avrupa-ADD) düzenlediği "20. Yüzyılın En Büyük Lideri Atatürk" konulu toplantıya Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, '' Cumhuriyet tarihindeki en büyük yanlışlardan biri de İmam Hatiplerin kapatılmasıdır'' dedi.
"CUMHURİYET TARİHİNDEKİ EN YANLIŞ NOKTALARDAN BİRİ"
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ konuşmasında ayrıca Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğunu belirterek, "Tabii ki din adamına ihtiyaç var. Bu din adamlarını yetiştirmek de devletin işi" dedi.
Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 4. maddesine gönderme yapan Başbuğ, "3 Mart 1924, Tevhid-i Tedrisat Kanununun 4. maddesi diyor ki, 'Yüksek din adamlarını yetiştirmek üzere İlahiyat Fakültesi, imam ve hatip yetiştirmek içinse mektepler açılacaktır.'Özellikle küçük yerlerde, köylerde, kasabalarda halk din adamlarının söylediklerine çok itibar eder. O zaman bunu yetiştireceksiniz. Peki ne olmuş? Kanun çıkıyor ve 1924'de imam hatip mektepleri açılıyor. Maalesef 1932 yılında imam hatip okulları kapatılıyor. Bakın aynı zamanda 1924'te İlahiyat Fakültesi açılıyor. O da kapatılacak bir müddet sonra. Kaba çizgileriyle söylersek 30 ile 50 arasında Türkiye'de din adamı yetiştiren okul yok. Ne oluyor o zaman, işte bu adamlar çıkıyor. Cemaatler, bilmem neler, onların yetiştirdiği adamlar çıkıyor. Aydın din adamı diyorsunuz. Yok. Sıkıntı var. Bırakıyorsunuz o alanı. Alanı niye bırakıyorsunuz?" diye konuştu. Kaynak: haber7
İlginizi Çekebilir
Tosya'da İmam Hatibe Ölümcül Saldırı, Şüpheli Yakalandı
Kastamonu'da Kan Donduran Olay: Köy İmamı Odunla Saldırıya Uğrayarak Hayatını Kaybetti
Tarsus’ta Acı Olay! Namaza Gelmeyen İmamın Cansız Bedeni Mezarlıkta Bulundu
Mersin’in Tarsus ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki imam hatip Halil Kısa’dan gelen acı haber, sevenlerini yasa boğdu. İkindi namazında camide bulunmaması üzerine kendisini aramaya başlayan mahalle sakinleri, Kısa’nın cansız bedeniyle mezarlıkta karşılaştı. İlk değerlendirmelere göre talihsiz imamın ağaç kesimi sırasında geçirdiği kaza nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülüyor.
RUHUN ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU
Abdullatif Acar'ın Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan, İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.