İngiliz İslam Konseyi ilk defa genel müdür olarak Müslüman bir kadını atadı
DİYANET HABEREl Arabi El Cedid sitesine göre, geçen hafta İngiliz İslam Konseyi oylamasında, "Zara Muhammed" bu konsey üyeleri tarafından genel müdür olarak seçildi. Bundan önce Harun Han, İngiliz İslam Konseyi'nin Genel Direktörüydü.
Zara Muhammed yaptığı açıklamada şunları söyledi: İngiliz Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak ve genel hedeflerine ulaşmak için kapsamlı ve örnek teşkil edecek bir İslami heyet kurulmasını heyecanla istiyorum. Genel Müdür olarak atanan ilk kadın olmak benim için büyük bir onur; bu konunun diğer kadınlara ve gençlere, İslam toplumumuzun geleceğini şekillendirmeleri ve ilerlemeleri yönünde önemli pozisyonlar üstlenmeleri için ilham verecektir.
Zara Muhammed daha önce İngiliz İslam Konseyi Genel Sekreter Yardımcısıydı. Strathclyde Üniversitesi'nden (Glasgow'un en büyük ikinci üniversitesi) insan hakları alanında yüksek lisans derecesine sahiptir ve aynı zamanda eğitim ve gelişim alanında danışman olarak hizmet vermektedir.
Bu Müslüman kadından önce Harun Han, 2016 yılından bu yana üst üste iki dönem konsey genel müdürü seçilmişti.
İngiliz İslam Konseyi, İngiltere'deki camileri, okulları ve kurumları himayesinde olan, ülkedeki en büyük İslami Demokratik Konsey'dir.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.