İsrail ile Hamas arasında flaş anlaşma!
DİYANET HABERİsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes yapılması konusunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu.
İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes yapılması konusunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ile Hamas arasında üç günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.
KOŞULSUZ İNSANİ ATEŞKES
Ban ve Kerry, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, BM Temsilcisi ve Özel Koordinatör Robert Serry'nin, taraflardan 3 günlük koşulsuz insani ateşkes sağlanması konusunda garanti aldığı belirtildi.
Ateşkesin 1 Ağustos'ta saat 08.00 itibarıyla yürürlüğe gireceği ve 72 saat süreceği kaydedilen açıklamada, bu süreçte tarafların askeri hareketliliğinin duracağı kaydedildi.
Açıklamada, ''Ateşkesin yürürlüğe gireceği zamana kadar tarafları itidale çağırıyoruz. Ateşkes ile birlikte de taraflar verdiği sözleri tam olarak yerine getirmeli'' değerlendirmesinde bulunularak, ateşkesin çatışmalarda mağdur olan masum sivillere ulaşmada önemli olduğu vurgulandı.
KALICI ATEŞKES İÇİN KAHİRE'DE BULUŞACAKLAR
Ortak açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bu süreçte Gazze'de yaşayan siviller, acil olan ihtiyaçlarının karşılayacak, cenazelerin defnedilmesi, yaralıların tedavi edilmesi ve gıda stoklamak gibi hayati ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca su ve elektrik temin eden tesislerin tamir edilmesi de bu süreçte devam edecek.
İsrail ve Filistin tarafından heyetler, kalıcı bir ateşkese ulaşmak amacıyla, Mısır'ın daveti üzerine Mısır hükümetiyle müzakerelere başlamak üzere Kahire'ye gidecekler. Taraflar, bu müzakerelerde her türlü sorunu masaya yatıracak.''
Ortak açıklamada, ateşkes kararına ulaşma sürecine katkısı olan tüm bölgesel ülkelere de teşekkür edilerek, kalıcı barışın sağlanması için Mısır ve tarafların desteklenmesi çağrısı yapıldı.
ABD'DEN TEPKİ
Daha önceden İsrail'e desteğini açıklayan ABD de İsrail'in Filistinlilerin sığındığı BM'ye ait okulu vurmasını "tamamen kabul edilemez" olarak niteledi.
ABD Savunma Bakanlığı İsrail'den, Gazze'de sivil kayıpların önüne geçilmesi için daha fazla çaba sarf etmesini istedi.
'TÜMÜNÜ YOK EDECEĞİZ'
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, "Ateşkes olsun ya da olmasın Gazze'deki tünellerin tümünü yokedeceğiz" dedi.
HİZBULLAH'A SAVAŞ ÇAĞRISI
Bu arada Hamas Lübnan'daki Hizbullah örgütünü de İsrail karşı savaşmaya çağırdı. Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Musa Ebu Marzuk, "Umarız İsrail'e karşı Lübnan'da yeni bir cephe açılır ve ortak mücadele başlar" dedi.
Kaynak Haber7 [ Okunma Sayısı: 236 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.