İstanbul Boğazı\'na üçüncü gerdanlık
GÜNCELİstanbul’un Avrupa ve Asya yakasını 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tabliyesi gerçekleştirilen törenle yerleştirildi.
Yapımına 29 Mayıs 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü dün konan 9 metrelik son tabliye ile boğazın iki yakasını üçüncü kez birleştirdi.
İŞÇİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilere müjdeli bir haber verdi. Yüklenici firma IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen’e “Sen buradaki personele birer ikramiye inşallah ver” diyen Erdoğan, işçiler tarafından alkışlarla desteklendi. Çeçen’in “İnşallah size de bu işin bitiminde birer ikramiye vereceğiz” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girerek, “Sen bunu zekatına say, sadakana say. Biz o tarihi beklemeden bir şeyler yapalım” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Ramazan ayına girmeden işçilere 3’er bin TL ikramiye verileceğini açıkladı.
REKORLARI ALT ÜST ETTİ
Yavuz Sultan Köprüsü Köprüsü 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak.
8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli köprünün deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre olacak. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre.
Köprü bu özelliği ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.
Köprü kulelerinin boyu açısında da köprü yeni bir rekora imza atıyor. Avrupa yakasında Garipçe’deki kulenin yüksekliği 322, Anadolu yakasında Poyrazköy kesimindeki kulenin yüksekliği ise 318 metre.
3. boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde inşa edilen 116 kilometrelik otoyolda viyadüklerin önemli bir yer tuttuğu belirtildi. Şu ana kadar projede yer alan 64 viyadükten 48’inde çalışmaların tamamlandığı ve ulaşıma hazır hale getirildiği belirtiliyor.
Köprüde yapılan çalışmalar sırasında son bir ayda 10 adet çelik tabliye yerlerine konulup montajı tamamlanarak yeni bir rekor kırıldığı belirtildi.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
DiniHaberler.com.tr
İlginizi Çekebilir
Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı
Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.
İhsan Şenocak'ın babası Kamil Şenocak vefat etti
Türkiye'nin önde gelen âlimlerinden İhsan Şenocak Hoca Efendi’nin babasından acı haber geldi. İhsan Hoca’nın hem babası hem de hocası olan Kamil Şenocak Hoca Efendi, vefat etti.
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.