© Dini Haberler 2020

İzmit Müftülüğü'nün çocuk yuvasındaki faaliyetleri devam ediyor

İzmit İlçe Müftülüğü Aile Ve Dini Rehberlik Bürosunun İzmit Yahya Kaptan Çocuk Yuvası ve sevgi evlerindeki faaliyetleri devam ediyor. Üç yıl önce yuvada konaklayan çocuklara yönelik başladıkları değerler eğitimi çalış

İzmit İlçe Müftülüğü Aile Ve Dini Rehberlik Bürosunun İzmit Yahya Kaptan Çocuk Yuvası ve sevgi evlerindeki faaliyetleri devam ediyor. Üç yıl önce yuvada konaklayan çocuklara yönelik başladıkları değerler eğitimi çalışmalarını çeşitli etkinliklerle sürdüren İlçe Müftülüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi.

İzmit İlçe Müftülüğü Vaizi Meryem Şenocak’ın koordinatörlüğünde Alikahya Fatih Camii İmam-Hatibi Mehmet Ali Karadaşlı, Alikahya Fatih Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Mine Ulu ve öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan programda çocuklar yuvalarından alınarak Alikahya Fatih Camiine getirildi. Cemaatle öğle namazı kıldırılan çocuklara sene içerisinde yapılan dini eğitimlerin bir devamı olarak camiiler hakkında bilgi, camii adabı, cemaatle namaz kılmanın fazileti gibi konularda bilgi verildi.

Daha sonra Kur’an Kursu öğreticisi Mine Ulu ve öğrencilerinin hazırladığı öğle yemeklerini yiyen çocuklara ve sorumlu annelere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Şölen havasında geçen yemeğin ardından çocuklar yuvalarına teslim edildi.

Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 71 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER