© Dini Haberler 2020

Mekke Yolu Projesi hayata geçti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” programı kapsamında hayata geçirdiği “Mekke Yolu Projesi Tanıtım Programı”na katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” programı kapsamında hayata geçirdiği “Mekke Yolu Projesi Tanıtım Programı”na katıldı.

Program öncesi Suudi Arabistan yetkilileriyle birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra projeyi inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul Havalimanı dış hatlarda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Erbaş, projenin hacı adayları için büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, hacıların daha rahat bir şekilde Mekke veya Medine’ye gitmelerine vesile olacak çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, Mekke ve Medine havalimanlarında yapılacak parmak izi, pasaport kontrolü gibi önemli işlerin İstanbul’da yapılacağını ifade ederek, “Hacılarımız İstanbul’dan hareket ettikten sonra Mekke ve Medine’deki havalimanlarında çok rahat bir şekilde beklemeden hemen arabalarına binip otellerine intikal edecekler. Geçmişteki pasaport kuyruklarındaki beklemeleri düşündüğümüz zaman bunun çok büyük bir yenilik olduğunu ifade edebilirim. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İlk etapta 5 bin hacı adayı yararlanacak

Mekke Yolu Projesi ile hacı adaylarının Türkiye’den ayrılırken elektronik vize, pasaport ve sağlık işlemlerinden, Suudi Arabistan’a vardıklarında ulaşım, barınma ve bagaj gibi birçok işlemi kolaylaştırması amaçlanıyor. Bu yıl sadece 5 bin hacı adayı için uygulanacak projeden sonraki senelerde tüm hacı adayları yararlanacak.

Programa, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Suudi Arabistan yetkilileri ve hacı adayları katıldı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER