© Dini Haberler 2020

Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi

28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.

Vefa haber ajansına göre, Kudüs Evkaf İdaresi Ramazan ayının son Cuma günü yüz binden fazla kişi Mescid-i Aksa’da yatsı ve taravih namazlarını kılarak Kur’an hatimini gerçekleştirdiler.

İşgalci rejim sıkı güvenlik tedbirleri getirerek Kudüs halkının Mescid-i Aksa’ya girişini engelledi. Cuma namazına sadece 75 bin kişi katılabildi.

Ayrıca işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın kapılarına da sıkı kısıtlamalar getirdi, vatandaşların doğum ve kimlik belgelerini kontrol etti ve çok sayıda vatandaşın Eski Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya girmesini engelledi.

Siyonist rejim polisi, Kudüs’te Ramazan ayının son Cuma günü geniş çaplı bir arama yaptığını itiraf etti.

Siyonist rejim yetkilileri, Batı Şeria’da yaşayan 55 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermedi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Hamas: Kalıcı ateşkes başladı

Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.

Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz

Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.

İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.

İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı

İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası

Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.

Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor

​​​​​​​İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.

TÜM HABERLER