'14 bin Kur'an öğreticisinin işine son verilecek'
GÜNCELDiyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından il müftülüklerine gönderilen yazı ile 24 bin olan Geçici Kur'an Öğreticileri sayısının 10 bine düşürüleceği açıklandı. Duyurulan karara göre; çoğunluğu üniversite mezunu Hafız kadınlardan oluşan ve bin lira gibi cüzi miktarlarda maaş alan Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi 14 bin kişi işsiz bırakılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 30 Temmuz 2019 tarihinde Türkiye'nin bütün il ve ilçe müftülüklerine gönderilen yazı ile Kur'an kurslarında görevli geçici öğreticilerin sayısında azaltma yapılacağı duyuruldu. Buna göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılında yaklaşık 24 bin olan Geçici Kur'an Öğreticisi sayısı 2019-2020 eğitim öğretim yılında 10 bin'e düşürülecek.
'Her il mevcut ihtiyacını minimize ederek sayıyı düşürmeli'
2019-2020 Geçici Öğretici Planlaması başlıklı yazıda il müftülüklerine, ''Her il, ihtiyaçlarını minimize ederek mevcut geçici öğretici sayısını düşürmeli." talimatı verildi.
'14 bin Kur'an Öğreticisi İşsiz Bırakılacak'
Talimat verilen planlama yazısına göre çoğunluğu üniversite mezunu Hafız kadınlardan oluşan ve bin lira gibi cuzi miktarda maaş alan Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi 14 bin kişi işsiz bırakılacak.
'Talimat Cumhurbaşkanlığı'na ait'
Diyanet'e bağlı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı'nda görevli bir yetkili, Cumhurbaşkanlığı tarafından kendilerine gönderilen yazı ile bu kararı müftülüklere aktardıklarını belirterek şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanlığı tarafından belirli bir ek ders sınır ücreti getirildi. Biz de İl Müftülükleri'ne bu yazıyı gönderdik. Geçen yıl toplam 9 bin kadrolu öğretici almıştık. Bu yıl da 4 bin kadrolu öğretici almayı planlıyoruz. 20 binin üzerinde geçici öğretici sayımız var. Yapılan atamalardan sonra Cumhurbaşkanlığı bize, "Kadrolu eğitici alıyorsunuz ama geçici öğretici sayısında düşme olmuyor." diyerek cevap verdi. Biz kadrolu eğitici olma şansını geçici öğreticilere de sunuyoruz."
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.
BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR
Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.
Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı
Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.