40 İmamı Sınır Dışı Etti
DÜNYAFransa İçişleri Bakanı Cazeneuve son 3 yılda 40 yabancı imamın "nefret söyleminde bulundukları" gerekçesiyle sınır dışı edildiğini açıkladı
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransız Europe 1 radyosuna, Lyon yakınlarında bir gaz fabrikasına yapılan saldırı sonrasında kamuoyundaki tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İçişleri Bakanı, ülkede 2012 yılından bu yana 40 imamın "nefret söyleminde bulundukları" gerekçesiylesınır dışı edildiğini ve sınır dışıların büyük bir kısmının önceki Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde yaşandığını bildirdi.
Bu yıl itibarıyla önlerinde 22 dosyanın bulunduğunu belirten Cazeneuve, dosyaların değerlendirilmesi neticesinde bu yabancı imamların da sınır dışı edilebileceğini kaydetti.
Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen'in, "Fransa'daki terör saldırılarının önüne geçmek için Selefilerin camilerini kapatmalıyız" dediğinin hatırlatılması üzerine Cazeneuve, "Eğer cami dernekleri ve yönetimi nefret söylemi kullanıyorsa bu camiler de kapatılabilir" diye konuştu. Kaynak: Haber Vaktim
İlginizi Çekebilir
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.