Camiye Halı Bağışıyla Cezadan Kurtuldu
GÜNCELAdana’da tartıştığı cami imamı Uğur Kocatürk’e hakaret edip vurmaya çalışan Mustafa Karakeçili, uzlaştırma sonucu camiye 2 bin 500 liralık halı bağışlayınca 2 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile yargılanmaktan kurtuldu.
Adana’da tartıştığı cami imamı Uğur Kocatürk’e hakaret edip vurmaya çalışan Mustafa Karakeçili, uzlaştırma sonucu camiye 2 bin 500 liralık halı bağışlayınca 2 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile yargılanmaktan kurtuldu.
Temizlik işçisi Mustafa Karakeçili, 15 Mart’ta oğluna Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi’nde bulunan Zekiye Düşmez Hal Camii avlusunda bir kişinin tokat atması üzerine, konuyu konuşmak için cami imamı Uğur Kocatürk’ün yanına gitti. İmamın kolundan tutup çeken Karakeçili, “Benim oğlumu kimse dövemez, bize kimse karışamaz” diyerek tepki gösterdi. İmam Kocatürk de, “Kiminle problemin varsa onunla görüş” deyince, Karakeçili, hakaret edip yumrukla vurmaya çalıştı. Çevredekilerin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlenirken, cami imanının şikayeti üzerine temizlik işçisi Mustafa Karakeçili hakkında ‘Hakaret ve Yaralamaya Teşebbüs’ suçlarından soruşturma başlatıldı.
Suçun uzlaştırma kapsamında olması nedeniyle dosya, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunca uzlaştırmacı Soner Yetkin’e verildi. Olayla ilgili uzlaştırmacı Yetkin’in görüştüğü imam Uğur Kocatürk, şüphelinin camiye halı yardımı yapması karşılığında uzlaşacağını söyledi. İmamın teklifini kabul eden Mustafa Karakeçili de, imamın görev yaptığı camiye 2 bin 500 liralık halı bağışlayarak ‘Hakaret ve Yaralamaya Teşebbüs’ suçlarından toplam 2 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile yargılanmaktan kurtuldu.
Cami imamı Uğur Kocatürk, olayın tatlıya bağlanmasının sevindirici olduğunu belirterek, “İnsanlar sinirli olduklarında yanlış şeyler yapabiliyor. Önemli olan bunların bir daha tekrar edilmemesi ve yapanların affedilmesi. Biz de uzlaşma sağlayarak hem dava görülmeden sorunumuzu çözdük hem de camimizin eksiğini giderdik” diye konuştu. (Milliyet)
İlginizi Çekebilir
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.
İhsan Şenocak'ın babası Kamil Şenocak vefat etti
Türkiye'nin önde gelen âlimlerinden İhsan Şenocak Hoca Efendi’nin babasından acı haber geldi. İhsan Hoca’nın hem babası hem de hocası olan Kamil Şenocak Hoca Efendi, vefat etti.
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.