Cemaat Israrla Camiye Sıra Koydurttu.
GÜNCELBitmeyen inşaatıyla bir süre önce haberlere konu olan Sultangazi Bilal-i Habeşi Caminin yeni yapılan alt katına konulan sıralar tepki çekiyor.
Bitmeyen inşaatıyla bir süre önce haberlere konu olan Sultangazi Bilal-i Habeşi Caminin yeni yapılan alt katına konulan sıralar tepki çekiyor.
Sultangazi 50.Yıl Mahallesinde bulunan Bilal-i Habeşi Cami yıllardır inşaat halinde biteceği günü beklerken bir yandan cemaatin fıkha ve dine aykırı istekleri doğrultusunda kiliseyi andıran şekilde sıralar ve plastik sandalyelerle doldurulmaya başlandı.
Önceleri plastik sandalye ve taburelerle kendilerine bir köşe ayıran cemaatin cami ve dernek görevlilerinin olumsuz sözlerine rağmen ısrarla caminin bir köşesine arka arkaya dizili banklar koydurduğu, bu şekilde namaz kılmakta ısrarcı davrandıkları belirtilerek cami yönetimine karşı geldiği iddia edildi.
Altı adet sıra ve plastik sandalyelerle kiliseye döndürülmüş gibi duran cami müştemilatindeki bu çirkinlik için dernek başkanı sorumlu olarak din görevlilerini gösterirken olayın kendileri dışında cereyan ettiğini belirten cami imam hatibi Ali Küçükbenli "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın emri bulunduğunu, yaptıklarının fıkha, dine, sünnete aykırı olduğunu onlarca kez anlatmamıza, müftülüğün bizzat gelerek kaldırılması gerektiğini cemaatimize söylemesine rağmen cemaat namazlarını bu şekilde kılmak istiyor. Her defasında anlatıyoruz. Yanlış olduğunu vurguluyoruz. Hatta Başkanlığın gönderdiği yazıyı da hemen yanlarına asarak dikkatlerini çektik. Anlamadılar. Biz de tatsızlık olmasın diye kabullenmek zorunda kaldık" dedi.
DİYANET: TABUREDE NAMAZ KILMAK DOĞRU DEĞİL
Diyanet İşleri Din Yüksek Kurulu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, namazı normal şekli ile ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olanın namazını oturarak kılması gerektiği vurguluyor. Açıklamada, “Böyle bir kişi namazını kendi durumuna göre diz çökerek veya bağdaş kurarak yahut ayaklarını yana ya da kıbleye doğru uzatarak kılar. Nitekim Hz. Peygamber (sav) nasıl namaz kılacağını soran hasta bir sahabeye 'Namazını ayakta kıl. Eğer gücün yetmezse oturarak, buna da gücün yetmezse yan üzere kıl' (Buhari, Taksiru'As-Salat, 19) buyurmuştur.” ifadelerine yer verdi.
Namazını tabure, sandalye ve benzeri şeyler üzerinde kılan müminin ileri sürdüğü mazeretleri kendisini vicdanen rahatlatacak boyutta olması gerektiği belirtilen açıklamada, “Namazı asli şekline uygun olarak kılmaya engel olmayacak hafif bedeni rahatsızlıklar, bu konuda meşru mazeret olarak görülmemelidir.
Dini açıdan zorunlu ve meşru bir sebep bulunmadıkça camilerde sandalyede namaz kılmak, göze hoş gelmeyen bir görüntü ortaya çıkarmakta ve cemaat arasında tartışmalara sebep olmaktadır. Özellikle üzerinde namaz kılmak amacı ile camilerde sıralar halinde sabit oturakların yapılması, cami doku ve kültürüyle bağdaşmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve özürlülük gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunan kimselerin, zorunlu olmadıkça namazlarını sandalyede değil, yere oturarak kılmaları uygundur.'' denildi. (Mahihaber)
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.