Din Kültürü öğretmenliği atamalarında yeni düzenleme
GÜNCELOlağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine atananların, mezun oldukları fakülte veya bölüme bakılmaksızın diğer şartları taşımak kaydıyla atama işlemlerinin geçerliliğinin devam etmesine ilişkin düzenleme yapıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK ile, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye geçici maddeler eklendi. Danıştay tarafından ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesini sağlayan işlemin iptaline ilişkin bir düzenleme de kararnamede yer aldı.
Bu kapsamda kararnameye, 'Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine atanmış olanların, mezun oldukları fakülte veya bölüme bakılmaksızın atanmaya ilişkin diğer şartları taşımak kaydıyla atama işlemlerinin geçerliliği devam eder.' hükmü eklendi. Ayrıca öğretmenliğe atananların alanlarına göre aylık karşılığı okutacağı derslerin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan yönetmelikle belirleneceği de hüküm altına alındı.
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
HAZİNE VE VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE DEVREDİLEN TAŞINMAZLAR
İlgili Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen başka bir hüküm ise Hazineye veya Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen taşınmazlardan eğitim ve öğretim kurumu veya öğrenci barınma hizmeti sunmak amacıyla kullanılacak binalara ilişkin oldu.
Buna göre, OHAL kapsamında yürürlüğe konulan KHK'lar uyarınca Hazineye veya Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen taşınmazlardan eğitim ve öğretim kurumu olarak veya öğrenci barınma hizmeti sunmak amacıyla kullanılacak olan binalarda, plan, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni aranmadan, çevre ve şehircilik il müdürlükleri, yapının proje müellifleri veya riskli yapıların tespiti için lisanslandırılan bürolar ya da üniversitelerin ilgili bölümlerince Deprem Bölgelerine Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmeliğin mevcut binalara ilişkin gereklerinin karşılandığına dair düzenlenen teknik rapor üzerine kurum açılış işlemleri yapılacak.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.
BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR
Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.
Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı
Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.