Diyanet 10 dilde Kur’an-ı Kerim meali basıyor
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an-ı Kerim\'in farklı dillere çevirisi konusunda çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Önceki yıllarda 15 dilde meal yayınlanırken bu yıl, Korece, Farsça, Litvanca dillerinin de aralarında bulunduğu en az 10 dilde mealin basımı yapılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı, “Hiçbir Lisan Kur’ansız Kalmasın” sloganıyla başlattığı ‘meal projesiyle’, bu yıl Kur’an-ı Kerim’i en az 10 farklı dile çevirecek. Farklı dillerdeki çeviriler, dillerin konuşulduğu coğrafyalara gönderilecek. Bu kapsamda, Ukraynaca, Kırgızca, Arnavutça, Portekizce, Boşnakça başta olmak üzere İngilizce, Bulgarca, Korece, Farsça ve Litvanca dillerinde Kur'an-ı Kerim meali yayımlanacak.
“Hedefimiz bütün dillerde Kur’an-ı Kerim meali basmak”
Dijital ortama aktarılacak
Kur’an’ın mesajının doğru bir şekilde tüm insanlığa ulaşması amacıyla çevrisi yapılan Kur’an-ı Kerim mealleri dijital ortamda da erişime açılacak. Bu sayede, insanlığa adaleti, merhameti, şefkati, muhabbeti, sıratı müstakimi ve hidayetin yollarını göstermek için gelen Kur’an-ı Kerim'in yurt içi ve yurt dışında daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacak.
İlginizi Çekebilir
SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI
Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.