© Dini Haberler 2020

Erbaş, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 5. mezuniyet törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 5. mezuniyet törenine katıldı.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, üniversitenin 29 Mayıs isminin heyecanı, aşkı, azmi ve Fatih Sultan Mehmet'i hatırlattığını söyledi.

Üniversiteden mezun olan gençlerin Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul'u fethettiği yaşta olduklarını ifade eden Başkan Erbaş, ''İslam medeniyeti bilgi ve irfansız düşünülemez. Ne mutlu sizlere, birikiminizi insanlara aktaracaksınız" dedi.

Başkan Erbaş, her bir öğrencinin ilahiyat, sosyoloji, fen bilimleri, tıp gibi farklı alanlarda birikim sahibi olmasının önemine değindiği konuşmasında İslam medeniyetinde branşlar arası bir ayrım olmadığını kaydetti.

Öğrencilerin mezun olmak için çok çalıştıklarına işaret eden Başkan Erbaş, "Zorlukları aşarak geldiniz ama asıl zorluk şimdi başlıyor. Hayata atılacaksınız. Size bu yolculuğunuzda başarılar diliyorum'' diye konuştu. 

Dereceye giren öğrenciler dahil 169 öğrenciye diplomalarının verildiği mezuniyet törenine, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, öğretim üyeleri, öğrenciler, aileler ve davetliler katıldı.

İlginizi Çekebilir

SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI

Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

TÜM HABERLER