© Dini Haberler 2020

Erbaş’tan çocuk istismarına karşı mücadele ve kararlılık çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajda "Çocuğun dokunulmazlığı, dini, ahlaki ve hukuki anlamda kırmızı çizgimizdir." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajında, son günlerde medyada yer alan çocuk istismarı konusuna sert tepki gösterdi. 

Çocukları istismar edenleri şiddetle lanetleyen Başkan Erbaş, herkesi çocuk istismarı ile mücadele konusunda daha kararlıbilinçli ve duyarlı olmaya, umutları ve geleceği korumaya çağırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, paylaşımında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Yüce dinimiz, çocuğun bedenen ve ruhen her türlü şiddet ve istismardan korunmasını emreder. Çocuğun varlığı değerli, hakları tartışılmaz ve mahremiyeti kutsaldır. Çocuğun dokunulmazlığı, dini, ahlaki ve hukuki anlamda kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşmaya cüret ederek, çocuğa uzanan kirli eller asla affedilemez."

AÇIKLAMAYA SEBEP OLAN HABER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER