Fransız mahkemesinden İslamofobik sözlere 5 bin euro ceza
DÜNYA2016 yılında Fransız Devlet Televizyon Kanalı’nın ‘C vous’ programına katılan gazeteci Eric Zemmour, İslamofobik sözlerinden dolayı 5 bin euro para cezasına çarptırıldı.
Paris Temyiz Mahkemesi, 6 Eylül 2016'da yayınlanan televizyon programında İslamofobik sözler söyleyen gazeteci Eric Zemmour’u affetmedi. Dün davada mahkeme heyet başkanı, Zemmour’un sözlerinin tüm Müslüman toplumunu hedef aldığı ve ayrımcılığı teşvik ettiği için suç olduğunu açıkladı. Mahkeme, gazeteciye 5 bin euro para cezası verdi.
Zemmour, iki yıl önce katıldığı televizyon programında, “Müslümanlara İslam ve Fransa arasında seçme şansı verilmesi gerekir. Fransa 30 yıldan beri işgal altında. Banliyölerde oturan başörtülü genç kızların cihat ederek o toprakları İslamlaştırma kavgası içinde” demişti.
2011 yılında da yabancı karşıtı sözlerinden dolayı yargılanan Eric Zemmour, Le Figaro’daki köşe yazılarından ve sık sık davet edildiği programlarından yabancı ve İslam düşmanlığıyla tanınıyor.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.