Hayırsever milletimizin emanetleri mazlumlara ulaştı
STKDiyanet Vakfı Endonezya’da meydana gelen deprem ve tsunamiden sonra bölgeye hareket etti.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Endonezya’da 28 Eylül’de meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunami sonrasında bölgede yardım faaliyetlerine devam ediyor.
Yaşanan afetin ardından bölgeye giden TDV ekipleri deprem ve tsunamiden etkilenen noktalarda ihtiyaç tespitinde bulunarak, ailelere barınma, gıda ve hijyen malzemesi yardımında bulunuyor.
TDV’nin bölgede yapmış olduğu yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren TDV Yurt dışı İnsani Yardım Uzmanı Abdullah Uçak, Deprem bölgesinde özellikle kırsal alanlarda temel insani ihtiyaçlar konusunda zorluk yaşandığını, yardım çalışmalarının afet bölgesinde geniş bir alanda devam ettiği bilgisini verdi.
İlk defa TDV ekipleri yardım ulaştırdı
Deprem ve tsunami’nin ardından yardımın ulaşmadığı Limpoa bölgesine ilk defa Türkiye Diyanet Vakfı ekiplerinin yardım ulaştırdığını belirten Uçak, “ilk etapta 1 ay boyunca yetecek pirinç, sıvı yağ, şeker, çay ve su gibi temel gıda maddelerinin yer aldığı gıda paketini toplamda 1040 aileye ulaştırdık, ayrıca hijyen ve barınma alanında da yardımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Afetin ardından bölge halkının yaşadığı şoku atlatamadığını ve endişeli bir şekilde yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Uçak, başta elektrik, su ve mazot olmak üzere çok sayıda öncelikli ihtiyacın giderilemediğini, ölü sayısının bin 700’e ulaştığını ve yaklaşık 2 bin kişinin kayıp olduğunu söyledi.
Uçak, yaklaşık 2 milyon kişinin deprem ve tsunami’den etkilendiğini belirtti.
“Endonezya Yardım Bekliyor”
Endonezya’da yaşanan afetin ardından Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Endonezya Yardım Bekliyor” kampanyası kapsamında hayırseverler bağışta bulunmaya devam ediyorlar. Kampanyaya YARDIM yazıp 5601’e SMS gönderilerek, bagis.tdv.org adresinden online bağış yapılarak veya anlaşmalı bankalar yoluyla bağışta bulunulabiliyor
İlginizi Çekebilir
Hocamızın yanındayız!
ÇEDES programı kapsamında okullarda ‘manevi danışmanlık’ yapan din görevlilerinin sistematik bir şekilde hedef alınmasına Mil-Diyanet Sen’den sert tepki geldi.
BİR MÜFTÜYE İFTİRA ATMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI
Bir okulda din derslerine giren Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe Müftüsü, çirkin bir iftiraya maruz kalarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.
Siz hangi milletten hangi dindensiniz
Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, KKTC' de Din Görevlisi Ahmet İşçi'nin yaz Kur’an Kursu’nda çocuklara Kur’an öğrettiği için polis tarafından tutuklanmasını ve yapılan hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınadığını belirterek “49 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı ile Türk askeri, adayı Yunan işgalinden kurtardı ancak bir kesimi Milletine ve İslama düşmanlıktan kurtaramadık” dedi.
İHL’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM KAMPANYASI
6 Şubat tarihinde Türkiye yüzyılın felaketiyle sarsıldı. Aziz Türk Milleti bu yaraları hız bir şekilde sarmak adına yoğun bir çabanın içerisindedir. Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’da bu kapsamda önemli bir kampanya başlatarak deprem bölgesine yardım etmeyi amaçlıyor.
Menzil Cemaati kapılarını depremzedelere açtı!
Menzil Cemaati, Adıyaman'daki depremzedeler, Menzil Köyü'nde bulunan Buhara Evleri'nin kapılarını açtı. Depremzedeler tam kapasite ile evlerde misafir edilmeye başlandı.
Kur'an'ı yakan kafir cezasız mı kalacak?
Mil-Diyanet Sen Giresun Şubesi Başkanı Celalettin Ocak, İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i 'ifade özgürlüğü' bahanesine sığınarak yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan’a tepki gösterdi.