Kahramanmaraşta Kurbanlar Kardeşlik için Kesildi
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı 2014 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Kahramanmaraş’ta Gerçekleştirildi… Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Kurbanlarımı
Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Kahramanmaraş’ta Gerçekleştirildi…
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Kurbanlarımız Kardeşlik İçin" sloganıyla başlattığı kampanya Kahramanmaraş İl Müftülüğünün organizesiyle gerçekleştirildi.
Kurban organizasyonunda 37 büyükbaş 245 hisseye ayrılan Kurbanın kesimini yapıldı. Yaklaşık 1800 aileye Kahramanmaraş İl ve İlçe Müftülük personeli ve cami Görevlileri aracılığı ile dağıtımı gerçekleştirildi. İl Müftüsü Muhammed Gevher organizasyonun başarılı geçmesi için başından sonuna kadar bizzat yönetti.
“Kurbanlarımız Kardeşlik İçin” Sloganıyla Yurtiçi Ve Yurtdışında İhtiyaç Sahibi Müslümanlar İçin Tertip Edilen "Vekâletle Kurban Kesim" Organizasyonu Çerçevesinde K.Maraş İl Müftülüğü Ve Türkiye Diyanet Vakfınca 245 Kurban Kesilerek, Çoğunlu Suriyeli Ve Afgan Olmak Üzere İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Dağıtım Yapıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi mezbaha nesinde özenle gerçekleştirilen kesimde, bağış sahiplerinin isimleri tek tek okunarak vekâletleri verildi. Hisselere ayrılan etler diyanet vakfının özel poşetlerinde ihtiyaç sahiplerine takdim edildi. Cami imam hatibi Ahmet Hürüm, kapı kapı dolaşarak tespit edilen ihtiyaç sahiplerine kurbanların etlerinden ulaştırıldığı söyledi. 4 ana camiden hareket eden görevliler cami imamlarıyla birlikte 24 araçla il ve ilçe merkezlerinde dağıtım gerçekleştirdiler.
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle gerçekleşen Vekâlette Kurban Organizasyonunun da emeği geçenlere teşekkür etti. Müftü Gevher Kahramanmaraş’ta 37 büyük baş hayvanın kesimiyle 1800 aileye et ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.
HABER : Ahmet GÜNEÇIKAN
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 295 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.