© Dini Haberler 2020

Kilis’te Gönüller Fethedildi

Kilis Hacı M. Fahri Ballıoğlu Camii’nde yapılan yarışmaya, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, ve Mersin illerinden İl birincileri katıldı. 

Kilis Hacı M. Fahri Ballıoğlu Camii’nde yapılan yarışmaya, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, ve Mersin illerinden İl birincileri katıldı. 

Birbirinden güzel Kıraatler sergileyen din görevlileri gönülleri fethettiler.

Altı ilin birincilerinin katıldığı yarışmada değerlendirme, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Halil Tenger başkanlığındaki komisyon heyeti;  il müftüsü  Mahmut Karatepe, il müftü yardımcıları Mehmet Çoban, Hüseyin Demirhan ve 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Şaşa tarafından yapıldı.

Yarışmaya Kilis’ten Hafız Mehmet Kemal Canarslan, Adana’dan Hafız Muhammed Halit Bolat, Hatay’dan Hafız Hüseyin Seraslan, Kahramanmaraş’tan Hafız Mustafa Avni Çelik, Karaman’dan Osman Soydoğan, Mersin’den Ramazan Şimşek katıldı.

Okuyacakları Yerleri Kura Çektiler

Yarışmacılar, okuma sırasını ve okuyacakları yerleri kendileri kura çekerek belirledi. Yapılan değerlendirme sonucunda, birinciliği Kahramanmaraş’tan Hafız Mustafa Avni Çelik kazanarak 16 Eylül 2018 Pazar günü Kahramanmaraş’ta yapılacak olan "Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Finali Yarışması"nda bölgemizi temsil etme hakkı kazandı.

Kilis’i temsil eden Hafız Mehmet Kemal Canarslan ikinci, Karaman’dan katılan Osman Soydoğan da üçüncü oldu. 

Yarışma sonunda katılımcılara hediyeler verildi.  

İlginizi Çekebilir

SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI

Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

TÜM HABERLER