Kudüs, İslam medeniyetinin en önemli miraslarındandır
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kudüs’ün İslam Medeniyetinin en önemli miraslarından biri olduğunu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve beraberindeki heyeti kabul etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kudüs’e zor zamanlarda sahip çıkmanın çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi.
Başkan Erbaş, önümüzdeki günlerde Kudüs konulu uluslararası bir toplantı düzenleyeceklerini ifade ederek, “Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs” sempozyumumuz var. Dünyanın 20 ülkesinden, 25 civarında sadece Filistin’den katılımcı olacak” dedi.
Kudüs’e sadece Müslümanların değil bütün insanların sahip çıkması gerektiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Darüsselam’ı nasıl yeniden kurabiliriz, onun gayreti içerisindeyiz. Kudüs, İslam medeniyetinin bize en büyük miraslarından birisidir” diye konuştu.
Kudüs’ü ziyaret etmenin önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Bütün halkımızın Kudüs’ü ziyaret etmesini, orada daha görünür olmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ise, kabulünden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür ederek Mirasımız Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Demirci, Mirasımız Derneğinin sadece Kudüs ve Mescid-i Aksa için çalışma yapan dünyadaki ilk dernek olduğunu söyledi.
İlginizi Çekebilir
SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI
Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.