Letonya'da camiye İslamofobik saldırı
DÜNYALetonya'da bulunan caminin duvarlarına İslam'a ve Müslümanlara hakaret içerikli yazılar yazıldı
Letonya’nın başkenti Riga’da bulunan cami ve İslam Kültür Merkezi’ne saldırı düzenlendi. Saldırganlar, İslam merkezi ve caminin duvarlarına İslam’a ve Müslümanlara hakaret içeren yazılar yazdı.
“Defli” ajansının haberine göre, Riga camiinin de içinde bulunduğu İslam kültür Merkezine saldırı düzenlendi. Merkeze zarar veren saldırganlar, duvarlara çeşitli yazılar yazdı.
İslam kültür Merkezi çalışanları bu tür eylemlerin Letonya’da gittikçe büyüyen İslamofobik duyguların bir göstergesi olduğunu ve olaydan endişe duyduklarını açıkladı.
Caminin duvarında İngilizce olarak "Your Allah, your problem go home" (Rabbiniz sizin sorununuzdur, evinize gidin) yazısı yazıldı. İslami Merkezi’nin açıklamasında bu tür eylemlerin toplumda nefret, saldırganlık ve tahriki ateşlemeye yönelik çabalar olduğu bildirildi.
İslami Merkez temsilcisi Robert Klimovich "İslamofobik duyguların yayılmasında bu tür olayları tek taraflı ve önyargılı biçimde yayınlayan yerli medyanın da katkısı bulunduğuna inanıyoruz" dedi.
Klimovich medyayı bu tür olayları aydınlatmada gerçekçi olmaya, yayınların biçimi ve içeriğine dikkat çekmeye çağırdı.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.