© Dini Haberler 2020

Nüfus müdürlükleri KPSS mesaisi yapacak

ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ve önlisans sınavlarının yapılacağı 27 Eylül Cumartesi ile 28 Eylül Pazar günü nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi.

ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ve önlisans sınavlarının yapılacağı 27 Eylül Cumartesi ile 28 Eylül Pazar günü nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik gereğince adayların sınavlara alınmalarında giriş belgesiyle birlikte nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurması gerekiyor.

Bunların dışında bir özel kimlik belgesi geçerli kabul edilmiyor. Ancak bu durum, sınavdan bir gün önce nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için sorun oluşturuyor ve bu durumdaki adaylar, hafta sonu tatili olması nedeniyle yeniden nüfus cüzdanı edinemedikleri için sınava giremiyor.

ÖSYM tarafından, KPSS ortaöğretim ve ön lisansa katılacaklardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğrafı bulunmadığı veya soğuk damgası belirsiz hale geldiği için sınava katılamayacak durumda olabilecek adayların mağdur olmamaları için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, sınav merkezlerinde 27-28 Eylül'de saat 07.00-09.45 arasında il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin, elinde sınava ait giriş belgesi bulunanlara nüfus cüzdanı vermek için açık tutulması talep edildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bu talebe olumlu görüş bildirilerek, sınavın yapılacağı sınav merkezlerinde bu tarihlerde il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını belirtti.

Kaynak Yeni Şafak İnternet [ Okunma Sayısı: 172 ]

İlginizi Çekebilir

SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI

Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

TÜM HABERLER