Rusya Müslümanlarından kitap yasağına tepki
DİYANET HABERRusya Müslümanları, İslami kitapların yasaklanmasının anlamsız olduğunu belirterek bu konuda uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulmasını önerdi
Rusya Müslümanları, İslami kitapların yasaklanmasının anlamsız olduğunu belirterek bu konuda uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulmasını önerdi
Rusya'da İslami yayınlarla ilgili sorunu çözmek ve kitaplara uygulanan yasadışı yasakları önlemek için uzmanlardan oluşacak bir komisyon oluşturulması için çalışmalara başlandı.
Ansar.Ru ajansına konuşan Rusya’daki kanaat önderleri, Sahih-i Buhari hadis kitabinin yasadışı ilan edilmesinden sonra böyle karar aldıklarını bildirdi.
Ulyanovsk bölge Müslümanları Müftüsü Muhammed Baibikov, bin yıldan fazla süredir sadece Müslümanlar değil, İslam’ı araştıranlar tarafından da okunmakta olan Buhari kitabının yasaklanmasını saçmalık olarak değerlendirdi ve bu kitabın Kur'an-ı Kerim’den sonra Müslümanlar için ikinci önemli kaynak olduğunu söyledi.
Herhangi bir kitabin aşırı olup olmadığını değerlendirmek için İslam alimlerinden ve uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturulması fikrine Volgograd bölgesi Müslümanları lideri Abdullah Hacı Bat da destek verdi.
İslami kitapların yasaklanmasına Stavropol Müslümanlarının lideri Muhammed Rahimov da karşı çıktı. Rahimov, "Ben bir ilçe mahkemesinin, örneğin, Orenburg mahkemesinin İslami kitapları yasaklamasına, sonra ise bu yasağın hemen Rusya'nın bütünü için geçerli olmasına anlam veremiyorum”, dedi.
Kaynak Dünyabülteni [ Okunma Sayısı: 203 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.