© Dini Haberler 2020

Sıcaklıklar 6 derece düşüyor, kar bekleniyor

Meteorolojik verilere göre yurdun büyük bir bölümünde kış soğukları etkili olmaya başlayacak. Bazı bölgelerde kar bekleniyor

Beklenen kış, dondurucu soğuklarla geliyor. Hava sıcaklıkları tüm yurtta keskin bir iniş yapacak. İstanbul dahil yurdun birçok yerinde kar yağışı bekleniyor. Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'de şiddetli fırtına uyarısı yaptı.
 
Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk ve yağışlı hava geldiğini bildiren Meteoroloji kar yağışına ve soğuk havaya karşı vatandaşları uyardı.
 
Yurdumuz cumartesi günü, kuzeyden gelen yağışlı hava sisteminin etkisine girecek. Cumartesi günü batı bölgelerinden başlayacak olan kar yağışı, pazar günü yurdun büyük bölümünde etkili olacak. İstanbul'da hafta sonu sıcaklık sıfırın altına düşecek ve kar yağışı görülecek.

BU BÖLGELERDE YAĞIŞLARA DİKKAT 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,07.12.2013 Cumartesi günü; doğu bölgelerimizin doğusu dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yoğun kar, Hatay kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak şeklinde görülecek yağışların; Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Karadeniz'de kuzeybatı (Karayel), Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ SICAKLIKLAR DAHA DA İNECEK 
 
08.12.2013 Pazar günü; Yağışların kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, soğuk havanın ülke genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Rize, Artvin çevreleri ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güneyinde yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; Karadeniz'de kuzeybatı (Karayel), Güney Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

SOĞUK HAVA TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALIYOR 
 
09.12.2013 Pazartesi günü; ülke genelinde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği, Rize, Artvin, Sinop'un batısı, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Van ve Hakkari çevrelerinde kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.
 
Şu anki meteorolojik verilere göre; Salı günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava ve kar yağışının etkisine girmesi bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının; yarın (Cumartesi) kuzeybatı kesimlerde, Pazar günü ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.
 
Soğuk hava, kar yağışı, kuzey ve batı kesimlerde beklenen fırtına, iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI
 
Orta ve Doğu Karadeniz için fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinde batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde esmesi beklenen rüzgarın hızını akşam saatlerinden itibaren artıracağı belirtildi.
 
Açıklamada, rüzgarın 5 ila 7 kuvvetinde (50-60 kilometre/saat) ve yer yer 8 şiddetinde (60-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esmesinin beklendiği kaydedildi.
 
Kaynak: İnternet Haber

İlginizi Çekebilir

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR

Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.

TÜM HABERLER