Suudi Arabistan'dan İsrail hamlesi!
DÜNYASuudi Arabistan hükümeti, yaptığı bir açıklamayla ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararına karşı olduğunu söyledi.
Suudi Arabistan bakanlar kurulu üyeleri, ülkenin resmi ajansı olan Suudi Haber Ajansı'na yaptıkları açıklamada ABD'nin Kudüs kararını reddettiklerini bildirdi.
Açıklamada, "Krallık ABD yönetiminin büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararını reddediyor" denildi ve "Bu adım, Filistin halkının uluslararası kararlarla garanti altına alınan haklarına karşı önemli bir önyargıyı temsil ediyor" ifadeleri kullanıldı.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.