Suudi müftüden Türkiye\'ye destek çağrısı
DÜNYASuudi Arabistan Müftüsü El Şeyh, Rusya ile gerilim yaşayan Türkiye\'ye İslam ülkelerinin sahip çıkması çağrısında bulundu
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Türkiye ile Rusya arasında "uçak düşürme" olayı nedeniyle artan gerilim İslam ülkelerinde de yakından takip ediliyor.
Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz El Şeyh de iki ülke arasındaki gerilime değinerek İslam dünyasına çağrıda bulundu.
El Şeyh, El Mecd Televizyon kanalında katıldığı bir programda kendisine sorulan, "Rus savaş uçağının düşürülmesi üzerine Türkiye’ye yapılan siyasi şantaj ve uygulanan yaptırımlardan sonra Müslüman Türk kardeşlerimize destek verilmesi gerekmiyor mu?" şeklindeki bir soru üzerine Türkiye'nin büyük bir İslam ülkesi olduğunu, kaybedilmesinin bütün Müslümanlar için büyük bir kayıp olacağı uyarısında bulundu.
El Şey cevabında şunları söyledi: Bunun İslam ülkelerinin gözünden kaçmayacağını düşünüyorum. Türkiye büyük bir İslam ülkesi. Kaybedilmesi bütün Müslümanlar için kayıp olur. Mutlaka desteklenmeli, yardım edilmeli, direnmeli. Türkiye’nin başına kötü bir iş gelirse, korkarız ki bu bütün Müslümanların hayatına olumsuz bir şekilde etki eder.
İşte Suudi müftünün açıklamaları:
İlginizi Çekebilir
Gazze’de bir gazeteci daha hayatını kaybetti: Sayı 263’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Kur’an-ı Kerim Radyosu çalışanı Muhammed Abdülaziz en-Neccar hayatını kaybetti.
Azerbaycanda Başartüsü Yasağı
Azerbaycan’da yeni kıyafet düzenlemesinin ardından başörtülü bazı öğrencilerin okullara alınmadığı bildirildi. Kararda “başörtüsü” açıkça yazmasa da uygulamadaki görüntüler 28 Şubat’ı yeniden hatırlattı. İnancı ile eğitimi arasında bırakılan bir çocuğun eğitim hakkı engellenmemeli.
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.