Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi
GÜNCELSeçim hükümetinde yer aldığı için MHP yönetimi tarafından disiplin kuruluna verilen Tuğrul Türkeş, partisinden ihraç edildi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, partisi tarafından ihraç edildi.
Seçim hükümetinde yer aldığı için MHP yönetimi tarafından disiplin kuruluna verilen Türkeş hakkındaki karar bugün çıktı. MHP Merkez Disiplin Kurulu, seçim hükümetinde yer almayı kabul eden genel başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in ihracına karar verdi. Tuğrul Türkeş'in ihracıyla birlikte MHP 79 milletvekiliyle Meclis'te dördüncü parti durumuna düştü. Kararın, Türkeş'in basın toplantısı düzenlemesinden bir gün sonra gelmesi ise dikkat çekti.
Türkeş, dün düzenlediği basın toplantısında, partisinden ihraç edilmesi için hiçbir sebep bulunmadığını savunmuştu. Türkeş, MHP yöneticilerinin iktidar olmak gibi bir dertlerinin olmadığını ima ederek, "Partimi iktidar yaptım. Bunu eleştiriler iktidar olmaktan korkanlardır" demişti.
Türkeş, Devlet Bahçeli'nin "mirasyedi" eleştirilerine de, "Evet ben mirasyediyim, çünkü dinen de hukuken de benim hakkım. Buradan soruyorum. Peki siz kimin mirasını yiyorsunuz" diye konuştu.
"BAHÇELİ UYGUN GÖRÜRSE ADAY OLURUM"
Türkeş, MHP'den bir kez daha aday olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise, şimdiye kadar üç dönem Bahçeli'nin oluruyla aday olduğunu, bundan sonra da kendi başına gidip adaylık başvurusu yapmayacağını söylemişti.
Türkeş, MHP içinde kendisini eleştiren bazı isimleri "üç beş çakal ve iki sarhoş" olarak nitelendirmişti.
BAHÇELİ'YE ÇAĞRI
Başbakan Yardımcısı Türkeş: “Ben MHP’liyim ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki de atılmam gerekiyorsa da buna ülkücü camia karar vermelidir. Buradan sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey’e sesleniyorum: 4 Ekim’de olağanüstü kurultayı toplasınlar, o kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında delegeler, partililerim ve ülküdaşlarım karar versinler. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler, sahibinin sesi sözde ocakçılar, benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp, beni yargılayamazlar” diye konuşmuştu.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.
BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR
Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.
Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı
Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.