Camilerde alttan ısıtma olmamalı çünkü..
GÜNCELAraştırmacı yazar Hayati Sır, 'Secde eden bir insanda nasıl koruma kalkanı oluşuyor?' sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.
Araştırmacı yazar Hayati Sır, Ferda Yıldırım'ın Youtube kanalında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Hayati Sır, 'Secde eden bir insanda nasıl koruma kalkanı oluşuyor?' sorusuna 'Bu olaya Kur'ani anlamda bakmak lazım' yanıtını verdi.
Elektriğin birçok şeyi değiştirdiğini ifade eden Sır, "Mesela sentetik bir şeye secde etmemek gerek. Seccadelerin yüzde 90’ı sentetik. Camilerde alttan ısıtma olmayacak. Ayaklar üşüyor, diye alttan ısıtma yaptık. Seccadeniz ya yün ya da hasır olacak. Secde ettiğinizde topraklanma olacak. Vücudunuzdaki elektrik size geri dönmeyecek. Toprağa, hasıra secde etmek lazım. Diğer tarafta hoparlör denen elektrik ise olmuyor. Binlerce yıldır elektrik mi vardı? Burada bazı müezzinler makama dikkat etmeli. Buna izin vermemeliyiz. Elektrik kesilince bakıyorsunuz, ezan okunmuyor. Ezan durmaz. Elektrik kesilse de minareye çıkılmalı. İslam medeniyetini anlayamadık. Şehirleşme denen şeyde önce camii yapılır. Daha sonra şehir şekillenir. Ama şimdi bakıyorsunuz, her şey farklı" dedi.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.
İhsan Şenocak'ın babası Kamil Şenocak vefat etti
Türkiye'nin önde gelen âlimlerinden İhsan Şenocak Hoca Efendi’nin babasından acı haber geldi. İhsan Hoca’nın hem babası hem de hocası olan Kamil Şenocak Hoca Efendi, vefat etti.
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.