Erbaş, 1284 müftüyle toplantı yapacak
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 81 ilin müftüsü, il müftü yardımcıları ve ilçe müftülerinden oluşan 1284 kişinin katılacağı video konferans toplantısına hazırlanıyor.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile başkanlık merkezinden üst düzey yöneticilerin ve 1284 müftünün katılımıyla gerçekleştirecek çevrimiçi toplantıda, tüm dünyada etkisini devam ettiren salgın sürecinde Diyanet teşkilatınca yapılan faaliyetler tüm boyutlarıyla değerlendirilecek.
Yarın (23 Eylül 2020) İnternet üzerinden çevrimiçi/online olarak gerçekleştirilecek toplantıda, tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs salgını döneminde, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince sürdürülen çalışmalar değerlendirilecek, çalışmalar sırasında karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri sunularak yapılması planlanan faaliyetler ele alınacak.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yapacağı açış konuşmasıyla başlayacak toplantı, iki oturum halinde sürdürülecek.
Toplantının ikinci oturumunda il müftüleri, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri adına her bir gruptan 8’er kişi söz alarak görev mahallinde yapılan çalışmaları ve karşılaşılan sorunları aktaracak.
Toplantı, değerlendirme ve kapanış oturumu ile tamamlanacak.
Toplantıda Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ile Diyanet İşleri Başkan yardımcıları da hazır bulunacak.
Gerçekleştirilecek video konferans toplantısına ilişkin Diyanet Haber’e değerlendirmelerde bulunan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, salgın sürecince il ve ilçe müftülükleri marifetiyle Diyanet personelinin yurdun en ücra köeşesine varıncaya kadar salgına karşı en ön safta mücadele ettiğini söyledi.
Türkiye’de koronavirüs vakasının görüldüğü Mart ayından sonra Kur’an kursları, hizmet içi eğitim kursları ve ihtisas kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verildiğini anımsatan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dinç, eğitimlerin dijital platformlara taşındığını ve özellikle hafızlık eğitimleri başta olmak üzere tüm eğitimlerin uzaktan sürdürüldüğünü kaydetti.
Vaka sayılarındaki düşüşe bağlı olarak Haziran ayı itibarıyla geçilen “yeni normal” dönemi ile birlikte Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimin yeniden başladığını aktaran Dinç, kurslarda maske, mesafe ve temizlik kurallarının en üst safhada uygulandığını söyledi.
Dinç, 81 il ve ilçe müftülerinin katılımıyla gerçekleştirilecek çevirim içi toplantının salgın sürecini değerlendirmek ve sorunlara çözüm önerileri getirmek adına önemli olduğuna dikkati çekti.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.