© Dini Haberler 2020

Gazzeli çocuklar hayattan kopartılıyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, işgalci İsrail'in Gazze'de tıbbi tahliyesine izin vermediği çocukların hayatlarını kurtaracak acil tıbbi bakım hizmetlerine ulaşamadığı için öldüğünü bildirdi.

Elder, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Siyonist İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'den günde ortalama 1'den az çocuğun tıbbi tahliyesinin yapıldığını belirten Elder, "Bu ölümcül yavaş tempo devam ederse acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyan 2 bin 500 çocuğun tahliyesi 7 yıldan fazla sürecek." dedi.

Elder, Gazze'deki çocukların kendilerine isabet eden bomba ve kurşunların yanı sıra hayatlarını kurtaracak acil tıbbi bakım hizmetlerine ulaşamadığı için de öldüğünü söyledi.

Gazze'de bu yıl 1 Ocak-7 Mayıs tarihlerinde her ay ortalama 296 çocuğun tıbbi tahliyesinin yapıldığını dile getiren Elder, "İsrail'in kara saldırılarını başlatması sebebiyle Refah Sınır Kapısı kapatıldı. Bu nedenle tıbbi tahliyesi gerçekleştirilen çocuk sayısı ayda sadece 22'ye düştü." diye konuştu.

Elder, Refah Sınır Kapısı'nın kapanmasının ardından sadece çeşitli hastalıklarla mücadele eden 127 çocuğun ayrılmasına izin verildiğini ifade etti.

Gazze'de kaç çocuk hastanın tıbbi tahliyesinin reddedildiğinin bilinmediğini söyleyen Elder, "Sadece İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi tarafından onaylanan hastaların bir listesi paylaşılıyor. Diğerlerinin durumu paylaşılmıyor. Bir hasta reddedildiğinde yapılabilecek hiçbir şey yok. Kayıtsız bir bürokrasinin pençesinde sıkışan çocukların acıları katlanıyor." dedi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Hamas: Kalıcı ateşkes başladı

Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.

Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz

Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.

İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.

İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı

İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi

28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.

Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası

Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.

TÜM HABERLER