Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua
AYET-HADİSŞu üç şey kimde bulunursa, Allah onu himayesine alır ve cennetine girdirir: zayıf kimselere yumuşak davranmak, ana babaya şefkatli olmak ve yanında çalışanlara iyilik etmek.
Günün Ayeti
Akrabaya, yoksula ve yolcuya hakkını ver. Gereksiz yere de saçıp savurma! Çünkü savurganlar şeytanların dostlarıdır. Şeytan da rabbine karşı çok nankördür.
(İsrâ, 17/26-27)
Günün Hadis
Şu üç şey kimde bulunursa, Allah onu himayesine alır ve cennetine girdirir: zayıf kimselere yumuşak davranmak, ana babaya şefkatli olmak ve yanında çalışanlara iyilik etmek.
(Tirmizî, "Kıyâmet", 48)
Günün Duası
... Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma!…
(Bakara, 2/286)
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua
Mümin; insanların, canına ve malına zarar vermeyeceğinden emin oldukları kişidir.
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua
Bakmakla yükümlü olduğu kimseleri ihmal etmesi, kişiye günah olarak yeter.
Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua
Allah'a ve ahiret gününe iman eden ya faydalı söz söylesin ya da sussun.
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua
İnsanoğlunun bir vadi dolusu altını olsa bir ikincisini ister; onun bu ihtirasını ancak toprak (ölüm) doyurur.
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua
İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmemiş olur.
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua
Kim Allah'a ve Resûlü'ne itaat ederse doğru yoldadır. Kim onlara isyan ederse yalnızca kendisine zarar vermiş olur ve bu tavrıyla Allah'a hiçbir zarar vermiş olamaz.