© Dini Haberler 2020

İmam Hatiplerin Yer Beğenmeme Hakkı Var mı?

Sağırlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Uzunlar, mahallelerine ataması yapılan imamların yeri beğenmedikleri için göreve başlamadığını belirterek, “Ben Ordulu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sormak istiyorum aynı zamanda bir devlet memuru olan imam hatiplerin yer beğenmeme hakkı var mı? O zaman sınırdaki askerimizde yerini beğenmesin göreve başlamasın.” dedi.

Kendisine tuhaf gelen bir nedenden ötürü imam-hatip sorunu yaşadıklarını belirten Sağırlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Uzunlar, “Yaklaşık 4 ay önce mahallemiz Kıran Camii’nde 4,5 yıl görev yapan imamımız bir başka yere tayin olarak ayrıldı. Bu elbette onun doğal hakkı. Bu konu bizi de ilgilendirmez. Ancak valimize, müftülüğümüze bir şeyi hatırlatmak isteriz. Bir mahallenin merkez camisinin imamı gitmeden önce onun yerine kimin geleceğinin ayarlanması gerekir diye düşünüyorum. Bu yapılmadı. Bazı mescitlerde iki üç imam hatip varken şu anda biz de hiç yok.” diye konuştu.   

GELEN DURMADI GİTTİ

Bir süre sonra mahallelerine imam hatip ataması yapıldığını aktaran Uzunlar, “Gelen imam hatip ‘orayı beğenmedik burayı beğenmedik lojman hoşumuza gitmedi’ diyerek geri gidiyor. Bu şekilde iki imam hatip geldi ve göreve başlamayarak geri döndü. Bu bizi mağdur ediyor. Sağırlı Mahallesinde 4 aydır cuma namazı kılınamıyor. Biz taşıma sistem cima namazı kılıyoruz.  İnsanlar bu nedenle birbirinden koptu mahallerinden de koptu. Önceden en azından cumada insanlar bir araya geliyor birbirini halini hatırını soruyor mahallenin sorunlarına çözüm arıyordu.” şeklinde konuştu.  

ASKER DE SINIRA GİTMESİN

Bütün bu yaşananlarda bir türlü anlayamadığı bir konu olduğunu dile getiren Uzunlar, “Ben Ordulu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sormak istiyorum aynı zamanda bir devlet memuru olan imam hatiplerin yer beğenmeme hakkı var mı? Bu nasıl iş anlayamıyoruz. Valilik, müftülük bir yere gideceksin dediğinde imam hatiplerin yok ben gitmem beğenmedim deme hakkı var mı? O zaman sınırdaki askerimizde yerini beğenmesin göreve başlamasın. Polis, jandarma, doktor de beğenmedim desin göreve gitmesin.

İSTEDİĞİ RENGE BOYATACAĞIM

Mahallede imam hatip lojmanı olduğunu belirten Uzunlar sözlerini şöyle tamamladı: ”Bunun elektriği suyu var. Odun zaten veriliyor. Bu lojman kötü bir lojman de değil. İnsanların kaldığı evlerden iyi. İmam hatip gelsin yeter ki ben evin içini istediği renge de boyatacağım.” Kaan Özel   

Ordu Olay

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR

Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.

TÜM HABERLER