İngiltere tüm din görevlilerini fişleyecek
DÜNYAİngiltere'nin ülkede yaşayan her dinden tüm din görevlilerini kayıt altına almak istediği bildirildi.
İngiltere'de hazırlanan yeni bir kanun tasarısına göre ülkede yaşayan tüm din görevlileri özel bir programla kayıt altına alınacak. Ülkede bulunan mabed ve eğitim kurumlarında çalışmak isteyen din görevlilerinin bu programda kayıtlı olmaları gerekiyor. Bu kayıtlara göre hangi görevlinin nerede çalışacağına resmi yetkililer karar verecek.
'Argumenty i fakt' isimli Rus gazetesinde yeralan haberde, İngiliz devletinin aşırılıklarla mücadele etmek için uyguladığı stratejinin bir parçası olarak görülen tescil işlemi hakkındaki ayrıntıların sonbaharda duyurulacağı kaydedildi.
Daha önce İngiliz Başbakan David Cameron, aşırılıkla ilgili yaptığı açıklamada 'İslamcı radikalizm'le mücadelenin kendi neslinin bir savaşı olduğunu belirtmiş ve bu konuda alınacak tedbirlere onay verdiğini bildirmişti.
İngiliz toplumu olarak kendilerinin uzun süre fazla hoşgörülü ve pasif kaldığını, vatandaşlarına kanunları çiğnemedikleri sürece dokunmamaya söz verildiğini ifade eden Cameron, hükümet olarak bu devri artık kapatacaklarını söylemişti.
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.