© Dini Haberler 2020

İspanya'daki Müslümanlar 'cenaze yasağından' şikayetçi

<p>İspanya'da Müslümanlar bazı yerel yönetimlerin, İslami usullere uygun cenaze törenine izin vermemesinden şikayetçi</p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5px 0px 0px; padding: 5

İspanya'da Müslümanlar bazı yerel yönetimlerin, İslami usullere uygun cenaze törenine izin vermemesinden şikayetçi

 

İspanya'da yaşayan Müslümanlar İslami usullere göre cenaze töreni düzenlemek istiyor. Müslümanlar Endülüs Bölgesinde inançları doğrultusunda cenaze töreni yapabiliyor, ancak Madrid Özerk Yönetimi buna izin vermiyor.

Madrid’teki Müslüman cemaat ise defin işlemlerinin tabut olmadan, yalnızca kefenle yapılmasını talep ediyor.

Aslında geçtiğimiz seneye kadar Müslümanlar Madrid Özerk Yönetimi'nde defin işlemlerini yalnızca kefenle yapabiliyorlardı. Ancak Müslüman mezarlığının kontrolü Belediye'ye geçince "hijyen" gerekçe gösterilerek bu uygulama yasaklandı.

Madrid’teki Genç Müslümanlar Derneği Başkanı Hişam Ulad, “Nasıl ki ev satın almaya hakkımız varsa sevdiklerimizi dinimize uygun bir şekilde toprağa vermek de hakkımız olmalı. Biz bu ülkede dilenci değiliz. İspanya’nın bir parçasıyız ve hakkımız olanı istiyoruz” diyor.

İlginizi Çekebilir

SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI

Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

TÜM HABERLER