Suudi Arabistan ezan sesini kıstı
DÜNYASuudi Arabistan, ezan sesinin yaşlı ve çocukları rahatsız ettiğini ileri sürerek hoparlörlerin sesini kıstı. Karara karşı çıkan vatandaşları ise 'krallığın düşmanları' olarak ilan etti.
Suudi Arabistan'da ezan sesinin yüksekliği nedeniyle gelen şikayetler üzerine cami hoparlörlerine kısıtlama getirildi. Karara tepkiler gelmesi üzerine açıklama yapan İslami İşler Bakanı Abdullatif al-Sheikh, namaz kılacak olanların imamın ezan okumasını beklemesi gerekmediğini söyleyerek, karar karşı çıkanları 'krallığın düşmanları' olarak nitelendirdi.
Suudi Arabistan'da ezan sesi kısıldı
Suudi Arabistan'da, camilerde hoparlörlerin sadece ezan ve kamet okunması sırasında kullanılmasına karar verilirken şimdi de hoparlörlerin sesinin kısılması kararlaştırıldı.
Suudi Arabistan’da İslami İşler Bakanı Abdüllatif el-Şeyh Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yüksek sesin yaşlıları ve çocukları rahatsız ettiği gerekçesiyle alındığını söyledi.
Vatandaşlar ezan sesinin kısılmasına tepki gösterdi
Ülkedeki vatandaşlardan tepki gelmesinin ardından, Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı, devlet televizyonu tarafından yayınlanan bir videoda, namaz kılacakların imamın çağrısını beklemesi gerekmediğini söyleyerek, “Dua etmek isteyenlerin imamın ezanını beklemesine gerek yok” dedi.
Karara karşı çıkanları 'krallığın düşmanları' ilan etti
Şeyh, tepki gösteren vatandaşları ‘krallığın düşmanları’ olarak nitelendirerek, kamuoyunu karıştırmak isteyenlerin eleştirdiğini söyledi.
Öte yandan camilerdeki ezan sesinin kısılması üzerine sosyal medyada, restoran ve kafelerde de yüksek sesli müziğin yasaklanması çağrısı yapıldı.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.