A. Raif ÖZTÜRK

A. Raif ÖZTÜRK

Mail: araifozturk@hotmail.com

6,2’lik İstanbul depreminde ISKALANANLAR

Deprem uzmanı Profesörlerin teknik anlatımları, elbette takdire şâyandır. 

Deprem uzmanları, ilmin ve tekniğin ulaşamadığı yerlerde, birbirilerine yakın şahsî yorumlar da yaparlar. Fakat maalesef 23 Nisan 2025 İstanbul’un 6,2’lik depreminde; Deprem Uzmanı Profesörlerin görüşleri, tamamen çelişmektedir.

Meselâ Jeoloji Prof. Dr. Şener Üşümezsoy; “Beklenen İstanbul büyük depremi tamamlandı. 7,6 beklentisi çürümüştür. İleride en büyük, 6,2’lik deprem olabilir.”..şeklinde net hüküm verdi. Teknik ve bilimsel olarak, tam 16 dakika açıklamalar yaptı.

Diğer Uzman Profesörler ise “Beklenen İstanbul büyük depremi, YENİ BAŞLIYOR. Herkes hazırlıklı olsun” gibi, tamamen ZIT ve tersine iddialarda bulunmaktadırlar. (Prof. Dr. Ahmet Ercan, Prof. Dr. Celal Şengör ve diğerleri.)

-Peki, hangisi doğru?..

-En doğru cevap; şu Dünya küresini Yaratan Yüce Allah’ın, Kur’ân âyetleridir. Fakat biz önce JEOLOJİK açıdan değerlendirerek, en sonunda bu en doğru cevaplarayer vereceğiz. 

DEPREMLERİN YORUMLARI; her ne kadar bilimsel açıdan ele alınsa da, HAVA TAHMİN RAPORLARI gibi, önceden hazırlanmış şartlara, potansiyellere ve tabii olaylara dayanır. 

Hava Tahmin Raporu hazırlayan uzmanlar ise, Yüksek-Alçak basınçları, Rüzgâr ve fırtınaların geliş hız ve yönlerini hesaplayarak, ülkelerdeki soğuk hava dalgalarına rastlamalarını da düşünerek, yaklaşık tahminlerde bulunuyorlar. Azerbaycan TV. Hava tahminlerini “En doğrusunu Allah bilir” cümlesiyle bitirmeleri, işte bundandır.

Nitekim Prof. Şener Üşümezsoy da yorumlarını, “Bu konuda en önemli faktör Allah’tır” diye bitirmiştir. Darısı, diğerlerinin başına…

İLMΠGERÇEKLER: Dünyamızın çapı, 12 756 Km. Yer kabuğunun toprak ve taş kısmı, DÜZ zeminlerde ortalama 33-40 Km. Denizlerde 5-10 Km., sıradağlarda ortalama 70 Km. olup, 200 Km.’yi geçen yerler de vardır. 

Yarı katı, yarı yumuşak olan 2860 Km.’lik Manto tabakalarından sonra sıcaklık, 1000-3700 C’lerde devam eder. Daha derinlerde 5000-6000 C’ye kadar CIVIK eriyik mağmabulunur.

Buralarda oluşan gaz basınçlarının ‘Emniyet supabı’ gibi tahliyesine, Yanardağ denildiği gibi; Yerkabuğu ve Manto kısımlardaki kaymalardan oluşan hareketlere deDEPREM deniliyor. 

İşte bu jeolojik olaylar; Deprem uzmanı Profesörlertarafından, ileri teknoloji ve bilimsel olarak takip edildiğinde, hava tahmin raporuna benzeyen yorumlar yapılabiliyor.

Depremler, her ne kadar teknik olarak izlenebilse de; KESİNLİKLE Yüce Rabbimizin İlmi, Emri ve Tasarrufualtındadır. 

Yüce Allah bu KESİN bilgileri, KELÂMI olan Kur’ân-ı Kerimde bizlere özetlemektedir.  

İşte bu KESİN BİLGİLER: 

Mülk Sûresi, 16. Âyet; Göktekinin (görevli meleklerin), sizi yerin dibine batırmayacağından emin misiniz? Bir de bakarsınız, yeryüzü altüst olmuş!

İsrâ Sûresi, 68. Âyet; Yoksa O’nun, sizi karada yerin dibine geçirmeyeceğinden yahut başınıza taş yağdırmayacağından emin misiniz? Sonra kendinize bir koruyucu da bulamazsınız.

Nahl Sûresi, 45 ve 46. Âyetler; Şimdi şu kötülükleri (İslâm’ı engellemek için türlü türlü şerleri) plânlayanlar, Allah’ın onları yerin dibine geçirmeyeceğinden veya hiç bilemeyecekleri bir yerden kendilerine azâbıngelmeyeceğinden ya da onlar işe güce dalmışken Allah’ın kendilerini kıskıvrak yakalamayacağından emin mi oldular? Onların, bunu engelleme güçleri de yoktur.

Nahl Sûresi, 26. Âyet: Bunlardan öncekiler de tuzak kurmuşlardı, ama Allah da onların binalarını temellerinden sökmüş, üstlerindeki tavan tepelerine inmiş, böylece hiç ummadıkları yerden, kendilerine CEZ ansızın gelmişti.

Âraf Sûresi, 91. Âyet; Nihayet o şiddetli sarsıntı(deprem),onları yakalayıverdi de, yurtlarında dizüstü çöküp, serilip kaldılar... 

BİTMEDİ: En’âm Sûresi 65. Âyet, A’raf Sûresi 78., SebeSûresi, 9., Hac Sûresi 1 ve 2. Âyetler de benzeranlamdadırlar. 

Bu HELÂKLARIN, İNSANLIK TÂRİHİ BOYUNCA NASIL UYGULANDIĞI da, Hz.Nuh, Hûd, Âd, Semûd, Nemrud, Lûd, Medyen halkı olan Şuayb ve Hz. Mûsa’nın(AS.) kavimlerinin helâkları ve sebepleri, yine Âyetlerleanlatılmaktadır.   

• Üstelik de her kavimin işlediği, sadece 3-5 helâk suçlarıvardı. 

Oysa şu FİTNE ASRIMIZDA, tüm kavimlerin helâk suçlarının TAMAMI, topluca İSYÂNLAR hâlinde işlenmektedir. Yani insanlık, o bahsedilen HELÂK CEZÂSINA müstahak olmuştur.

Ancak, Hz. Muhammed’in (SAV) Yüce Rabbimize ”Ümmetimi Helâk etme” ısrarlı niyâzları, HELÂK EDİLMEMİZE engeldir.

Fakat felâketlere, îkazlara, belâ ve musibetlere, DEPREM vs. CEZÂLARA engel değildir.

KESİN ÇÖZÜM: İbret alıp KENDİMİZE GELEREK; İsyanlarımıza, ciddi ve kararlı TEVBELER etmektir.Vesselâm…

NOT: 

1.) Depremin, GAZZE’DEKİ ÇOCUKLARIN AÇ-SUZUZ ve BOMBALARLA ACIMASIZCA ÖLDÜRÜLÜRKEN, tam da 23 Nisan şenliklerinin ortasına rastlaması, bizleri ayrıca çok düşündürmelidir… 

2.) Detayını “Kavimlerin Helâkından Coronaya” kitabına, yayınlanmış “İsyân Ediyoruz”, “Hepimiz İSYANDAYIZ, Başkaldırıyoruz” başlıklı Köşe yazılarıma havale ediyorum.

Facebook Yorum

Yorum Yazın