375 Dolarlık Kur'an-ı Kerim İçin izdiham Yaptılar
DÜNYAÖzbekistan'ın başkenti Taşkent şehri sakinleri bu şehirde Kur'an nüshasının ilk baskısını satın almak için bir kitabevinin önünde izdihama yol açtı.
IQNA'nın Sedayi Beled haber sitesinden aktardığına göre, Özbek radyo istasyonu Uzudlik'in raporuna göre, 31 Mart Cumartesi günü Taşkent halkının birçoğu ülkede ilk defa yayınlanan Kur'an nüshasını satın almak için kentteki bir kitapçının önünde toplandı.
Radyo muhabirinin raporuna göre, bağımsızlıktan sonra Özbekistan tarihinde ilk kez Kur'an satın almak için böyle büyük bir izdiham oluştu. Şöyleki yarım saatten az bir sürede Kur'anın 250 nüshası satıldı.
Bu Kur'an Mısır ''Dar-ul İslam'' basım ve yayın enstitüsünün resmi izniyle ve Özbekistan'ın Hilul yayınevi çabasıyla yayınlandı. Her nüsha 375 dolardır.
Şimdiye kadar Özbekistan'da mevcut Kur'an nüshalarının tamamı Fars Körfezi ülkelerinde basılmıştır. Bu ilk kez bir Özbek yayınevi tarafından basılan Kur'an nüshasıdır.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Uluslararası Kur’an Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir
Gazze’de bir gazeteci daha hayatını kaybetti: Sayı 263’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Kur’an-ı Kerim Radyosu çalışanı Muhammed Abdülaziz en-Neccar hayatını kaybetti.
Azerbaycanda Başartüsü Yasağı
Azerbaycan’da yeni kıyafet düzenlemesinin ardından başörtülü bazı öğrencilerin okullara alınmadığı bildirildi. Kararda “başörtüsü” açıkça yazmasa da uygulamadaki görüntüler 28 Şubat’ı yeniden hatırlattı. İnancı ile eğitimi arasında bırakılan bir çocuğun eğitim hakkı engellenmemeli.
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.