© Dini Haberler 2020

Ezan yasağı yasa tasarısı geri çekildi

İsrail\'de ezanın yasaklanmasını öngören yasa tasarısının, koalisyon üyelerinin üzerinde anlaşamadığı için geri çekildiği bildirildi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
 
DiniHaberler.com.tr:  işgalci israilde ezanın "gürültü kirliliği yaptığı" iddiasıyla yasaklanmasını öngören yasa tasarısının, koalisyon üyelerinin üzerinde anlaşamadığı için geri çekildiği bildirildi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, ilgili bakanlıklardan oluşan işgalci srail Yasama Komisyonu'nda bugün oylanması beklenen tasarıyı meclise sunan milletvekili Moti Yogev, hükümeti oluşturan koalisyon ortakları arasında görüş birliğine varılamadığı için teklifini geri çekti.

işgalci israil'deki 5 partili koalisyonun ikinci büyük ortağı olan Yahudi Evi partisi milletvekili Yogev'in, tasarı üzerinde bazı değişiklikler yaparak hükümet üyelerinin tamamının desteğini almaya çalışacağı belirtildi.

İktidar partisi üyelerinin de aralarında bulunduğu aşırı sağcı milletvekilleri tarafından desteklenen ve işgalci israil sınırları içerisinde 5 vakit ezanın yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, işgalci israil meclisindeki Arap milletvekillerinin ve insan hakları kuruluşlarının tepkisini çekmişti. Kaynak: Doğru Haber

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

DiniHaberler.com.tr

İlginizi Çekebilir

Gazze’de Açlık, Bir Neslin Geleceğini Tehdit Ediyor!

Dünya Gıda Günü’nde Gazze’de 158 bin çocuğun yetersiz beslenmeyle mücadelesi, insani krizin acı yüzünü ortaya koyuyor. Anneler açlıkla, yaşlılar yoklukla, çocuklar hayatta kalmakla sınanıyor. Gazze’de bugün yalnızca sofralar boş kalmıyor; bir neslin geleceği de açlığın gölgesinde kayboluyor.

Gazze’de bir gazeteci daha hayatını kaybetti: Sayı 263’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Kur’an-ı Kerim Radyosu çalışanı Muhammed Abdülaziz en-Neccar hayatını kaybetti.

Azerbaycanda Başartüsü Yasağı

Azerbaycan’da yeni kıyafet düzenlemesinin ardından başörtülü bazı öğrencilerin okullara alınmadığı bildirildi. Kararda “başörtüsü” açıkça yazmasa da uygulamadaki görüntüler 28 Şubat’ı yeniden hatırlattı. İnancı ile eğitimi arasında bırakılan bir çocuğun eğitim hakkı engellenmemeli.

Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri

Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.

Hamas: Kalıcı ateşkes başladı

Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.

Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz

Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.

TÜM HABERLER