Fransa'da Yahudi ve Müslüman öğrencilere ayrımcılık
DÜNYAFransa'nın Auxerre kentindeki bir ilkokulda, domuz eti yemeyen Müslüman ve Yahudi öğrencilerin kırmızı kolye takmasının istendiği ortaya çıktı
Fransa'ın başkenti Paris'in güneydoğusundaki Auxerre kentinde bir ilkokulun Müslüman ve Yahudi öğrencilere ayrımcılık yaptığı ortaya çıktı.
Kentte bulunan bir ilkokulun yemekhanesinde, domuz eti yemeyen öğrencileri ayırt etmek için kırmızı renkli kolye takmaları istendiği bildirildi. Hiç et yemeyen öğrencilerin ise sarı renkli kolye takması talep edildi.
Auxerre Valiliği'nden yapılan açıklamada, şehirde 11 okulun restoranında konuya ilişkin soruşturma açıldığı bildirildi.
Fransa'nın güneydeki Beziers'in belediye başkanı Robert Menard'ın mayıs ayında katıldığı bir televizyon programında, öğrencilerin domuz eti yememesinden hareketle "kentteki okullardaki öğrencilerin yüzde 64'ünün Müslüman olduğunu" söylemesiyle öğrencilerin inançlarının istatistiğini tuttuğu ortaya çıkmış, Menard'ın sözleri tartışmalara yol açmıştı.
Avrupa’da en fazla Müslümanın yaşadığı Fransa’da yaklaşık 5 milyon Müslüman bulunuyor. Ülkede daha önce de cami inşası, ibadet yerleri ve helal et konusu ile ilgili sorunlar yaşanmıştı.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.