Hollanda'dan İslam okulu kararı
DÜNYADanıştay, Amsterdam'da bir vakıf tarafından lise düzeyinde açılmak istenen İslam okulu için Eğitim Bakanlığının izin vermesi ve finansman sağlaması yönünde karar aldı.
Hollanda'da Danıştay, Amsterdam'da bir vakıf tarafından lise düzeyinde açılmak istenen ancak belediyenin konut tahsis etmeyi, Eğitim Bakanlığının da finansman sağlamayı kabul etmediği İslam okuluyla ilgili "izin verilmesi ve okulun finanse edilmesi" yönünde karar aldığını bildirdi.
Danıştaydan yapılan açıklamada, okulu açmak için 2011'de başvuran Amsterdam İslam Eğitim Vakfı (AİEV) hakkında Eğitim Bakanlığının iddia ettiği gibi resmi bir teftiş başvurusu olmadığı kaydedildi.
Ayrıca eski vakıf yöneticilerinden birinin sosyal medya hesabından 2014'te DEAŞ'a yönelik yaptığı paylaşımların ardından kurumdan uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, dolayısıyla okulun açılmasının önünde bir engel bulunmadığı vurgulandı.
Danıştay, Eğitim Bakanlığının kararı 1 Ağustos'tan önce onaylaması gerektiğinin altını çizdi.
Eğitim Bakanlığı, 2011'de okulun açılması için başvuran AİEV'e onay vermişti ancak daha sonra onayı iptal etmişti. Amsterdam Belediyesi de vakıf yöneticilerinden birinin sosyal medyadaki DEAŞ paylaşımını gerekçe göstererek okula konut tahsis etmeyeceğini duyurmuştu.
Kararların ardından AİEV belediyeye dava açmış, mahkeme 2015'te vakıf lehine karar almıştı.
Öte yandan Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sander Dekker da Bakanlıkça yapılmak istenen teftişin vakıf tarafından reddedildiğini ve sosyal medyadaki söz konusu paylaşımları gerekçe göstererek AİEV'e finansal destek verilmesini kabul etmediklerini söylemişti.
Ülkede lise düzeyindeki tek İslam okulu olan Avicenna Koleji Rotterdam kentinde bulunuyor.
İlginizi Çekebilir
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.