Sahabe kabirleri üzerinde içkili kafe
DÜNYAKudüs’teki Müslümanlara ait tarihi Me’menullah Mezarlığı, Kudüs Belediyesi tarafından önce kabirler yok edilerek açıldı. İçerisinde sahabelerin ve birçok önemli ismin kabirlerinin bulunduğu alan üzerine içkili bir kafeterya inşa edildi.
İşgal altındaki Kudüs'teki Müslüman tarihine ait tüm izlerini silmek için çalışan İsrail, yüzlerce yıllık Müslüman mezarlığını tahrip etti. Filistinliler tarafından Me'menullah Mezarlığı olarak adlandırılan tarihi mezarlık aynı zamanda 400 yıl bölgede kalan Osmanlı askerleriyle de dolu.
MEZARLAR İŞ MAKİNALARIYLA YOK EDİLDİ
Mescid-i Aksa'ya yakın bir mesafede bulunan yaklaşık 200 dönümlük alan, geçtiğimiz yıllarda İsrail yönetimindeki Kudüs Belediyesi tarafından gasp edilip kamulaştırıldı. Bir bölümü “Bağımsızlık Parkı" adı altında yeşil alana çevrilen ve kabirlerin iş makinalarıyla yok edildiği mezarlık, içki içip Müslüman mezarlarına saldıran yerleşimcilerin çirkinliklerine maruz kalıyordu. Şimdi ise mezar alanının üstünde içkili bir kafe kullanıma açıldı.
24 SAAR AÇIK İÇKİLİ KAFE
Kudüs'le ilgili çalışmalar yürüten Mirasımız Derneği yetkililerinin bölgeden bildirdiği ayrıntılara göre, daha önce açılması planlandığı halde açılışı ertelenen kafe, dün sabah saatlerinden itibaren hizmet vermeye başladı. 24 saat açık olacak kafe, 100 kişinin aynı anda oturabileceği şekilde tasarlandı.
Yeni Şafak'ın haberine göre alkollü içecekler dahil her türlü yiyecek ve içecek servisi yapılan mekan, Yahudi yerleşimciler tarafından kullanılıyor.
FİLİSTİNLİ ALİMİN TÜRBESİNE SALDIRI
1400 yıllık geçmişi olan Me'menullah Mezarlığında çok sayıda Sahabe, Tabiin ve İslam Tarihi için önemli şahsiyetler de medfun bulunuyor. İçerisinde bir de türbe bulunan mezarlıkta, kabirlerin tamamına yakını tahrip edilmiş durumda.
Ünlü Filistinli alim Şeyh Abdullah türbesi ise saldırıların hedefi konumunda. Daha önce İsrail tarafından kapısına beton dökülerek girişi kapatılan türbenin camlarından içeriye çöplerini atan ve türbenin üzerine Müslümanlara hakaret içeren yazılar yazan Siyonistler, türbenin temizlenmesine de izin vermiyor.
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.