© Dini Haberler 2020

Suudi Arabistan ezan sesini kıstı

Suudi Arabistan, ezan sesinin yaşlı ve çocukları rahatsız ettiğini ileri sürerek hoparlörlerin sesini kıstı. Karara karşı çıkan vatandaşları ise 'krallığın düşmanları' olarak ilan etti.

Suudi Arabistan'da ezan sesinin yüksekliği nedeniyle gelen şikayetler üzerine cami hoparlörlerine kısıtlama getirildi. Karara tepkiler gelmesi üzerine açıklama yapan İslami İşler Bakanı Abdullatif al-Sheikh, namaz kılacak olanların imamın ezan okumasını beklemesi gerekmediğini söyleyerek, karar karşı çıkanları 'krallığın düşmanları' olarak nitelendirdi.

Suudi Arabistan'da ezan sesi kısıldı

Suudi Arabistan'da, camilerde hoparlörlerin sadece ezan ve kamet okunması sırasında kullanılmasına karar verilirken şimdi de hoparlörlerin sesinin kısılması kararlaştırıldı. 

Suudi Arabistan’da İslami İşler Bakanı Abdüllatif el-Şeyh Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yüksek sesin yaşlıları ve çocukları rahatsız ettiği gerekçesiyle alındığını söyledi.

Vatandaşlar ezan sesinin kısılmasına tepki gösterdi

Ülkedeki vatandaşlardan tepki gelmesinin ardından, Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı, devlet televizyonu tarafından yayınlanan bir videoda, namaz kılacakların imamın çağrısını beklemesi gerekmediğini söyleyerek, “Dua etmek isteyenlerin imamın ezanını beklemesine gerek yok” dedi.

Karara karşı çıkanları 'krallığın düşmanları' ilan etti

Şeyh, tepki gösteren vatandaşları ‘krallığın düşmanları’ olarak nitelendirerek, kamuoyunu karıştırmak isteyenlerin eleştirdiğini söyledi.

Öte yandan camilerdeki ezan sesinin kısılması üzerine sosyal medyada, restoran ve kafelerde de yüksek sesli müziğin yasaklanması çağrısı yapıldı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Gazze’de Açlık, Bir Neslin Geleceğini Tehdit Ediyor!

Dünya Gıda Günü’nde Gazze’de 158 bin çocuğun yetersiz beslenmeyle mücadelesi, insani krizin acı yüzünü ortaya koyuyor. Anneler açlıkla, yaşlılar yoklukla, çocuklar hayatta kalmakla sınanıyor. Gazze’de bugün yalnızca sofralar boş kalmıyor; bir neslin geleceği de açlığın gölgesinde kayboluyor.

Gazze’de bir gazeteci daha hayatını kaybetti: Sayı 263’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Kur’an-ı Kerim Radyosu çalışanı Muhammed Abdülaziz en-Neccar hayatını kaybetti.

Azerbaycanda Başartüsü Yasağı

Azerbaycan’da yeni kıyafet düzenlemesinin ardından başörtülü bazı öğrencilerin okullara alınmadığı bildirildi. Kararda “başörtüsü” açıkça yazmasa da uygulamadaki görüntüler 28 Şubat’ı yeniden hatırlattı. İnancı ile eğitimi arasında bırakılan bir çocuğun eğitim hakkı engellenmemeli.

Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri

Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.

Hamas: Kalıcı ateşkes başladı

Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.

Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz

Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.

TÜM HABERLER