Diyanet\'in Tasavvuf Musiki Korosu Sahnede

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı, dini musikinin aslına uygun icra edilmesi ve öğretilmesi amacıyla Tasavvuf Musiki Korosu oluşturdu. Tasavvuf Musiki Korosu, dini musikinin temel iki alanı olan cami ve tekke musikisini icra edecek. Koro, Ankara\'da görev yapan 20 imamdan oluşuyor.

DiniHaberler.com.tr:      Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve tekke musikisini yeniden canlandırmak amacıyla Tasavvuf Musiki Korosu kurdu. Mübarek gün ve gecelerde musiki dinletileri sunacak olan ekip, dinleyiciyle buluşacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, dini musikinin aslına uygun icra edilmesi ve öğretilmesi amacıyla Tasavvuf Musiki Korosu oluşturdu. Koro, Ankara'da görev yapan ses ve müzikal kabiliyeti yeterli 20 imamdan oluşuyor.

CAMİ VE TEKKE MUSUKİSİ

Tasavvuf Musiki Korosu, dini musikinin temel iki alanı olan cami ve tekke musikisini icra edecek. Cami musikisinde Kuran, ezan, kamet, tesbihat, sala, mihrabiye, tekbir, temcid, mevlid, miraciye, Muhammediye yer alıyor.

MÜBAREK GÜN VE GECELERDE DİNLETİ

Tekke musikisinde ise Mevlevi ayini, Alevi Bektaşi nefesleri, ilahi, durak, kaside, na't, şugul, savt, gülbank, semah, nefes olarak dinleyiciye sunulacak.

Koro, mübarek gün ve gecelerde televizyonlarda gerçekleştirilecek programlara da katılacak. Kutlu doğum haftası etkinliklerinde, yurt içi ve yurt dışında belirlenen yerlerde düzenlenen programlarda konser verecek. Başkanlık merkez birimlerince tertiplenen şura, toplantı, sempozyum gibi organizasyonlarda musiki dinletileri sunacak.

ÇELLO, KEMAN, DEF ÇALACAKLAR

Türk Din Musikisi, İslam Tarihi ve Sanatları alanlarında yüksek lisans ve doktora yapan imamlardan oluşan koro, yapılacak konser, televizyon programı ya da mübarek gün ve geceler için hazırlanacak olan programlarda sanatlarını icra edecek. İmamların korosuna çello, ud, keman, def ve kudüm gibi çalgılar eşlik edecek.
İmamlara makam eğitimi

Merkez teşkilatındaki personelden talep edenlere, musiki ve enstrüman eğitimi konusunda danışmanlık sunulacak. İl müftülüklerince de “Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Semineri” adı altında ezan, kamet, müezzinlik ve kıraat'ın makamlarla icrası seminerleri düzenlenecek.

Kaynak: Yeni Şafak

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seyhan Müftülüğü \"Gönül Gözüyle Görenlere\" Işık OlduÖnceki Haber

Seyhan Müftülüğü \"Gönül Gözüyle Görenle...

TDV\'den Benin\'e 2 bin Kuran-ı KerimSonraki Haber

TDV\'den Benin\'e 2 bin Kuran-ı Kerim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!