Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Sınavsız İlitam Bekleyenlere Duyurulur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sınavsız İlitam Bekleyenlere Duyurulur
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2016 DGS Başvurularının 31 Mayıs – 13 Haziran 2016 tarihleri arasında alınacağını duyurdu.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:   

Aylardır “Sınavsız İlitam” gelecek şeklinde haberler okuduk. Umutlandık ve bu umutlarımız sürekli diri tutuldu. Bazı haber siteleri, Sınavsız İlitam ile ilgili olarak dereyi görmeden paçayı sıvarcasına haberler yaptılar. Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar,“Sınavsız İlitam Kahramanı” olarak lanse edildi. Bu haberleri biz de büyük bir heyecanla takip ettik ve sonuçların personelin lehine olacak olmasından dolayı hep takdir ettik. Ancak gelinen süreçte bu hususla alakalı net bir gelişme göremedik.

Diyanet'te yetkili olan sendika Diyanet-Sen, bunun kesin olacağını hâla dile getirmekte. Yetkili sendika bunu dile getirmiş ve hâla daha dile getirmeye devam ediyorsa, umutlarınızı kaybetmeyin diyoruz. Ancak şöyle bir durum söz konusu; şayet olur da birşeyler ters gider ve “Sınavsız İlitam” olmazsa, mağdur olmamanız için DGS başvurunuzu yapmayı ihmal etmeyin. Tedbirinizi alın deriz. Sonra yaşanacak pişmanlıklar fayda vermeyecektir. Allah (c.c.) sınava hazırlanacak tüm kardeşlerimize başarılar nasip eylesin.

DUYURU
(30 Mayıs 2016)

2016-DGS Başvuruları

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) 31 Temmuz 2016tarihinde yapılacak olup sınava başvuru işlemleri, 31 Mayıs – 13 Haziran 2016 tarihinde yapılacaktır.

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de sınav kılavuzundaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2016-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Sınava başvuracak adayların Ek’te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

 

2016 DGS Klavuzu >>>

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:   

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa\'da Kur\'an\'a, İlme ve Topluma Hizmet Ödülleri VerildiÖnceki Haber

Bursa\'da Kur\'an\'a, İlme ve Topluma Hi...

Yedi Yaşında Dörtbin Çocuk Namaza BaşladıSonraki Haber

Yedi Yaşında Dörtbin Çocuk Namaza Başlad...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!