Erbaş, Pakistanlı Alimlerle bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pakistan’ın Ravalpindi şehrinde Pakistanlı alimlerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gençlerimizi Kur’an-ı Kerim ve sünnete dayalı dini bilgi ile yetiştirme noktasında işbirliği yapacağız.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pakistan’ın Ravalpindi şehrinde Pakistanlı alimlerle bir araya geldi.

Eidgah Şerif Türbesi kompleksinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, alimlerin toplumların temel dinamikleri, rehberleri olduğunu ifade ederek, “Bir toplumda iyiliklerin yayılması, kötülüklerin ortadan kaldırılması alimler eliyle olmaktadır. Peygamberler nasıl hayra çağırmışlar, iyiliği emretmiş ve kötülükten men etmişlerse Peygamber varisleri alimlerimiz de o yolda kıyamete kadar yürüyecektir inşallah.”  dedi.

“İlmi çalışmalarda güçlerimizi birleştireceğiz”

Türkiye’de Pakistan ve Pakistan halkına duyulan sevgi ve muhabbeti dile getiren Başkan Erbaş,  “İki ülke arasındaki ilmi çalışmaların şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Din eğitimi ilgili çalışmalarda işbirliği yapacağız ve daha iyi noktalara getirmek için güçlerimizi birleştireceğiz. Gençlerimizi, Kur’an ve sünnete dayalı dini bilgi ile yetiştirme noktasında işbirliği yapacağız.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, peygamber varisleri alimlerin her zaman sevgiyi, muhabbeti, aşkı, heyecanı, birliği ve beraberliği yaşatmak için kilometrelerce uzak yerlere gittiklerini söyleyerek, özellikle tasavvuf yoluyla İslam'ın gönülleri nurlandırması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Programda, Pakistan Din İşleri ve Uyum Bakanı Dr. Pir Nurul Hak Kadri, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Mustafa Bülent Dadaş da eşlik etti.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinop’a 124 Görevli AtandıÖnceki Haber

Sinop’a 124 Görevli Atandı

Lahor Ulu Camii'nin kalbinde enfes Kur’an nüshalarıSonraki Haber

Lahor Ulu Camii'nin kalbinde enfes Kur’a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!