İsrail bu defa da hacca gitmeyi engelliyor
Son günlerde Mescid-i Aksa’da terör estiren ve Müslümanların ibadetini engelleyen Batı beslemesi işgalci-korsan devlet İsrail, şimdi de bazı Filistinli yetkililer ile akrabalarına yurtdışına çıkış yasağı uygulayarak hacca gitmelerini engelliyor.
İşgalci-terörist devlet İsrail’in Filistinli Müslümanlar üzerinde estirdiği terör sürüyor. Son günlerde Yahudilerin bayramını bahane ederek Mescid-i Aksa’ya Müslümanları sokmayan ve caminin içinde terör estiren İsrail şimdi de, Filistinlilerin hacca gitmesini engelliyor.
HAMAS’LI VEKİLE İZİN VERMEDİLER
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Milletvekili Yasir Mansur, yaptığı açıklamada, hacca gitmek üzere eşiyle Batı Yaka-Ürdün sınırındaki Allenby Sınır Kapısı’na ulaştığını belirterek, pasaport kontrolü sırasında uzun süre bekletilmesinin ardından İsrailli yetkililerin “İsrail güvenliğine tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle yurtdışına çıkmasına izin vermediğini ifade etti. İsrail istihbaratının 20 yıldan beri kendisine yurtdışına çıkma yasağı uyguladığına dikkat çeken Mansur, İsrailli yetkililerin hacca gitmesi için izin verebileceklerine dair ümidini kaybetmediğini vurguladı.
“İSRAİL, HACCA GİTMELERİ DURDURAMAYACAK”
Cenin kentinde oturan Hamas yöneticilerinden Nezih Ebu Avn’ın eşi Hüsniye Hasani Ebu Avn, İsrailli yetkililerin 2 yıl önce hacca gitmek için yurtdışına çıkmak istediğinde aynı gerekçeden dolayı kendisini engellediğine değinerek, bu sefer de yola çıkmasına 2 gün kala yurtdışına çıkma yasağının kendisine ulaştırıldığını kaydetti. Bu yıl da hacca gidemediğinden dolayı çok üzüldüğü gözyaşları içerisinde aktaran Ebu Avn, hacca gitme kararlılığını, “İsrail’in kararları hacca gitmek arzumu durduramayacak” sözleriyle anlattı.
İsrailli yetkililerin ailesinin bütün fertlerine yurtdışına çıkma yasağı uyguladığını belirten Ebu Avn, yarı felç olan çocuklarını yurtdışında tedavi etmek isteyen kızı ve damadına dahil çıkış izni verilmediğine dikkat çekti.
GAZZE YAKINLARINA DEMİR KUBBE YERLEŞTİRDİ
İsrail ordusunun, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da gerginliğin artması nedeniyle, Gazze’den atılacak füzelere karşı Demir Kubbe hava savunma sistemine ait bataryayı Gazze Şeridine yakın Aşdod bölgesine konuşlandırdığı bildirildi. İsrail ordusundan konuyla ilgili açıklama yapılmadı. İsrail, Gazze’ye 7 Temmuz 2014’te havadan ve denizden, 17 Temmuz’da ise karadan saldırı düzenlemişti. Savaş süresince Gazze’den İsrail’e 4 bin 562 roket atılmıştı.
‘TAŞ ATAN FİLİSTİNLİLER İÇİN’ VUR EMRİ
İsraiL Başsavcısı Yehuda Weinstein’ın “Keskin nişancıların taş atan Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanmasını” içeren kararı onayladığı bildirildi. İsrail’in Kanal 10 televizyonunda yayınlanan habere göre, Başsavcı Weistein, İsrail polis ve askerlerine, taş, molotofkokteyli atan Filistinlilere yönelik vur emrini onayladı. Karar uyarınca, İsrail polisi ve askeri “taş atanlara” Ruger 22 tüfeğiyle karşılık verecek.
Başsavcının kararı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dün yaptığı, “taş ve molotofkokteyli atanlara karşı savaş ilan ediyoruz” açıklamasının ardından gelirken, İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu, dünkü buluşmasında Başsavcı Weinstein’dan keskin nişancıların “saldırganları hedef alması için” onay istemişti.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın