13 bin 600 gurbetçiye manevi destek…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uygulamaya başlattığı aile seminerleri projesi kapsamında son 2,5 yılda 13 bin 600 gurbetçi vatandaşa manevi destek hizmeti verildi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:   Hastanelerde, sosyal hizmet kurumlarında kalan gençlere, çocuklara, ailelere, cezaevinde yatan mahkûmlara manevi destek temelli projeler yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışındaki vatandaşlarına yönelik projelerine devam ediyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlara 2013 yılından bu yana aile seminerleri düzenleyen Başkanlık, 2,5 yılda binlerce vatandaşa destekte bulundu.

Almanya’dan Fransa’ya, Belçika’dan Avusturya’ya kadar birçok ülkede hizmetlerini sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşların aile bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve aile ile ilgili çeşitli alanlarda karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlediği Aile Seminerleriyle 13 bin 600 gurbetçiye ulaştı.

Seminerlerde, evlilik ve aile hayatı, aile içi iletişim, aile kurumunun önemi, çocuğa dini, ahlaki değerlerin ve ibadet alışkanlığının kazandırılması, ergenlik, eş seçimi, evlilikte ilk yıllar, milli kimliğin pekiştirilmesi, iki kültür arasında kalma gibi konular anlatılırken, vatandaşların sorunları da dinlendi ve çözümler getirildi.

Seminerlerin sonunda yurt dışında yaşayan ailelerde, yaşadıkları yabancı ülkeye uyum sağlamakta zorlandıkları, entegrasyon problemleri yaşadıkları, eşlerin ebeveynlerinden kaynaklanan aile içi iletişim problemleri yaşadıkları, zararlı alışkanlıklar, erken yaşta evlilik, iki kültür arasında kimlik problemleri, dini bilgi eksikliği, kuşak çatışması, yabancı evliliklerden kaynaklı iletişim problemleri, internet ve televizyon bağımlılığı gibi problemlerin sık yaşandığı görüldü.

 

 

 

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dernek Başkanları Amir mi Yoksa Hizmetli mi?Önceki Haber

Dernek Başkanları Amir mi Yoksa Hizmetli...

Diyanet 26. Müfettişler Semineri Sonuç Bildirgesi YayınlandıSonraki Haber

Diyanet 26. Müfettişler Semineri Sonuç B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!