13 şehit 48 yaralımız var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- Kayseri\'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45\'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevkedildi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevkedildi.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada çok sayıda kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TSK: 13 ASKERİMİZ ŞEHİT, 48 YARALIMIZ VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'den yapılan açıklamaya göre, Kayseri'deki hain terör saldırısında 13 askerimiz şehit oldu, 48 askerşmiz de yaralandı.

KAYSERİ VALİSİ KAMÇI'DAN AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri'deki patlamayla ilgili "Canlı bomba saldırısı, maalesef şehit ve yaralılarımız var" dedi.
Vali Süleyman Kamçı patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Süleyman Kamçı, "Menfur bir terör saldırısı. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Sayı şu anda belli değil, çalışmalarımız devam ediyor. Sizden resmi açıklamaları beklemenizi rica ediyorum" dedi.
Vali Kamçı, gazetecilerin araç mı, canlı bomba mı sorusuna "Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki canlı bomba zaten. Bomba yüklü bir araç patlıyor ve şehit ve yaralılarımız var" ifadelerini kaydetti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HULUSİ AKAR'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri yakından takip ettiğini, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu halk otobüsünü hedef alan terör saldırısı hakkında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile görüşerek, olaya ilişkin bilgi aldığını bildirdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Yıldırım, Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin ilgili bakanlardan bilgi aldı.

YAYIN YASAĞI

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

KAYSERİ'DE YARALILAR İÇİN KAN ANONSU YAPILDI

Kayseri'de meydana gelen patlamanın ardından yaralılar için kan anonsu yapılıyor.
Kayseri'de sabah saatlerinde halk otobüsünün geçişi sırasında Erciyes Üniversitesi önünde meydana gelen patlama sonrasında, hastanelerde yaralılar için kan bağışı anonsu yapılmaya başlandı.

SÜLEYMAN SOYLU KAYSERİ'YE GİDİYOR

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hain terör saldırısının meydana geldiği bölgeye gideceği öğrenildi.

.Kaynak. Ahaber

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu şehirlerde yaşayanlar aman dikkat!Önceki Haber

Bu şehirlerde yaşayanlar aman dikkat!

Görmez’den, Kayseri\'deki menfur terör saldırısına ilişkin açıklama…Sonraki Haber

Görmez’den, Kayseri\'deki menfur terör s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!