60 Yaşında Kur'an'ın Tamamını Yazdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
718
DİYANET HABER- İzmir Buca Müftülüğü Kur\'an kursu Öğrencisi 60 Yaşındaki Kursun Ayşe Teyzesi Okuma yazma bilmemesine rağmen 604 sayfalık Kur\'an-ı Kerim\'i baştan sona yazma becerisi gösteren tek kursiyer oldu.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

İzmir Buca Müftülüğü Kur'an kursu Öğrencisi 60 Yaşındaki Kursun Ayşe Teyzesi Okuma yazma bilmemesine rağmen 604 sayfalık Kur'an-ı Kerim'i baştan sona yazma becerisi gösteren tek kursiyer oldu.

Yozgat'lı olup İzmir Buca'da yaşayan ve ailesi okula göndermediği için okuma yazma öğrenemeyen Ayşe Şimşek 60 yaşında Kur'an öğrendi ve öğrendiğiğ Kur'an-ı yazdı. Diyanet İşleri Başkanlığı Buca müftülüğüne bağlı Kuruçeşme Kur'an Kursu'nda kutsal kitabı okumayı öğrendikten sonra yazmayı da kafasına koyan Şimşek, daha sonra da Kur'an Kursu öğreticisi Elmas Erdoğan'dan Ku'ran-ı yazma eğitimi aldı.


Kur'an Kursunun ilk dönemlerinde zaman zaman öğrenme şevkinin kırıldığını aktaran Şimşek, Kur'an Kursu öğretmeninin kendisine destek olduğunu, onun sayesinde kursa devam ettiğini anlattı.

Kur'an-ı Kerimi yaklaşık 2 eğitim öğretim döneminde yazdığını dile getiren Ayşe Teyze, yazmaya genelde gece geç saatler başladığını Kur'an-ı Kerim'i yazmaya devam ettikçe huzur bulduğunu ve sabah ezanına kadar yazdığını ifade eden Şimşek, iki senede 604 sayfalık Kur'an-ı Kerim'in tamamının yazımını bitirdiğini ve kendisini çok mutlu hissettiğini dile getirdi.

Ayşe Teyze, kurs sayesinde Arapça yazıp okumayı öğrendiğini kaydederek, "Bir yere giderken ismimi Arapça yazıp gönderebilirim. Kalem tutmam yoktu, okur yazarlığım yoktu, burada öğrendim. Yazmaya gece saat 12.00'de başlardım. 'Sabah ezanı okunuyor' derdi eşim. Ben 'Yatsı ezanı okunuyor' derdim. Kendimi o kadar kaptırıyordum." diye konuştu.

Kur'an yazarken huzur bulduğunu vurgulayan Ayşe Teyze "Gece saat 3, 4, 5, fark etmez yazıyordum. Yatmıyordum, sabah ezanı okunuyordu. Hocam 'Ben yatmıyorum' diyordum, 'nasıl duruyorsun' diyordu. Bitirince çok huzurlu, mutlu, kuş gibi hissettim. Tarif ile anlatamam. Yaşayan bilir. Çok şükür. Bir daha yazacağım Allah nasip eder de ömrüm olursa." ifadelerini kullandı.


-"Öğretmenlik hayatımın en güzel şeylerinden biri"

Buca Müftülüğü Kuruçeşme Kur'an Kursu öğretmeni Elmas Erdoğan, Kur'an-ı Kerimi yazımaya 20 kursiyerle başladıklarını, ancak "Ayşe teyze" hariç herkesin yarım bıraktığını söyledi.

Kursiyerlere yazmanın zor geldiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerimi ilk yazmaya başladığı 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında 15 cüz yazdı. Sene sonunda 'Seneye kursa yine gelmek istiyorum' dedi. Sonraki yıl yani bu sene kursun sonunda Kur'an-ı Kerim'i yazmayı bitirdi.

Ayşe teyze de geçen sene ile bu sene arasında dağlar kadar fark vardı. Unutkanlığı kalmamış, özgüveni daha fazla artmış, psikolojisi düzelmiş. Bitirdikten sonra 'Ben bir daha yazmak istiyorum' dedi. Kalem tutmayı dahi bilmiyordu, okur yazar bir kadın değil. Kalem tutmaya başlayınca, yazdığını okumaya başlayınca ya da yazmaya başlayınca hevesi epey arttı. Ayşe teyze hariç herkes Kur'an yazımını yarım bıraktı"Öğretmenlik hayatım boyunca bir öğrencimin Kur'an-ı Kerim yazması en güzel şey oldu herhalde."

Ayşe Teyze Pazar listesini Arapça yapıyor

Ayşe Şimşek'te kursa geldikten sonra büyük bir değişim gözlemlediğini anlatan Erdoğan, "Ayşe teyzenin unutkanlığı vardı. Kurstan sonra büyük oranda azaldı. Pazara çıkacağı zaman ne alacaksa Arapça (arap harfleriyle) not tutuyor defterine. Pazar listesini Arap harfleriyle, kelimeleriyle yapıyor.

Yaş sınırı olmayan Kur'an kurslarımıza her yaş grubundan öğrenci katılıyor. Kurslarımız öğrenciler için moral motivasyon sağlıyor. Bu kurslarımızdaki Öğretmenlerimiz aynı zamanda pisikolojik danışmanlık görevi görüyor. Öğrenciler kurs sonunda manevi desteklerini almış ve yaşadıkları problerin genelde çözülmüş olarak kurslardan ayrılıyorlar" diye konuştu.

 

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ilk Kez Eline Aldığı Kalemle Kur'an'ı YazdıÖnceki Haber

Ilk Kez Eline Aldığı Kalemle Kur'an'ı Ya...

KPSS sonuçları açıklandı! Üç soru iptal edildiSonraki Haber

KPSS sonuçları açıklandı! Üç soru iptal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!